Στα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν ανά διαστήματα στην περιοχή και το γεγονός ότι το δίκτυο είναι εναέριο και μεγάλου μήκους, το καθιστά ευάλωτο σε βλάβες, επισημαίνει για τις συνεχείς διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη στην απάντηση της ερώτησης του βουλευτή Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστο Γκόκα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Στην απάντησή του ο Κώστας Σκρέκας επισυνάπτει έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Αναστάσιου Μάνου σύμφωνα με το οποίο προσθέτει ότι «για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έχει προγραμματισθεί νέο διασυνδετικό δίκτυο μέσης τάσης μήκους δύο χιλιομέτρων για την διασύνδεση Μηλιανών – Μεσοπύργου».
«Εντός του 2022 – τονίζει ο κ. Μάνος – θα εγκατασταθούν τέσσερις τηλεχειριζόμενοι διακόπτες φορτίου για την καλύτερη διαχείριση του φορτίου στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη». Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι «η αρμόδια Μονάδα του ΔΕΔΔΗΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας πραγματοποιεί όλες τις απαιτούμενες συντηρήσεις σε όλα τα δίκτυα Μέσης και Χαμηλής Τάσης της περιοχής».
Από την πλευρά του σε δήλωση μετά την απάντηση, ο Χρ. Γκόκας αναφέρει: «Όλα αυτά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν στην πράξη, να προχωρήσουν σύντομα, μαζί και με άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη, όπως και άλλες περιοχές του νομού, εξακολουθούν να έχουν προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος και να ταλαιπωρούνται πολίτες και επιχειρήσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here