ΕΙΧΕ και κάποιες… ιδιαιτερότητες η ψηφοφορία προχτές Δευτέρα για την προεδρία και αντιπροεδρία του Συνδέσμου Ύδρευσης Πεδινών και Ημιορεινών Δήμων Άρτας.
Καταρχάς να σημειώσουμε ότι στο πενταμελές ΔΣ συμμετέχουν ως αντιπρόσωποι ύστερα από εκλογές στα Δημοτικά Συμβούλια, από τον Δήμο Αρταίων ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Πανέτας και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τζένη Ταπραντζή. Από τον Δήμο Νικ. Σκουφά η δήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Βασίλης.


Ενώ οι αντιπρόσωποι εκλέγονται για μια τετραετία, η θητεία για προεδρία και αντιπροεδρία είναι διετής. Έως τώρα πρόεδρος του Συνδέσμου ήταν η Ροζίνα Βαβέτση και προχτές Δευτέρα συγκλήθηκε το ΔΣ για τα αξιώματα της δεύτερης θητείας.
Η δήμαρχος Νικ. Σκουφά εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για ανανέωση της θητείας, όμως ο δήμαρχος Αρταίων έκανε, όπως μαθαίνουμε, μια πρόταση – έκπληξη. Υπέδειξε για πρόεδρο την Τζένη Ταπραντζή, ωστόσο η πρόταση έπεσε στο κενό για λόγους που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας η ίδια έδωσε εξηγήσεις.
Ο Χρ. Τσιρογιάννης φέρεται να διευκρίνισε πως δεν τον χωρίζει κάτι με την Ροζίνα Βαβέτση, εξακολουθεί εντούτοις να πιστεύει – το έκανε και στο παρελθόν – ότι ο πρόεδρος του Συνδέσμου θα πρέπει να προέρχεται από τον Δήμο Αρταίων διότι καλύπτει σχεδόν το 90% των δραστηριοτήτων.
Τούτων δοθέντων η ψηφοφορία ξεκίνησε και πρόεδρος εκλέχθηκε εκ νέου η δήμαρχος Νικ. Σκουφά λαμβάνοντας τρεις ψήφους (της ίδιας, του Αθ. Βασίλη και της Τζένης Ταπραντζή). Χρ. Τσιρογιάννης και Γ. Πανέτας ψήφισαν «παρόν».
Ακολούθως ήρθε η σειρά της ψηφοφορίας για την θέση αντιπροέδρου, μέσω της οποίας η Τζένη Ταπραντζή έλαβε πέντε «σταυρούς», δηλαδή ψηφίστηκε από όλους. Άρα ήταν ειλικρινής η στάση του δημάρχου Αρταίων όταν την πρότεινε για πρόεδρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ