ΥΠΕΓΡΑΦΗ τελικά η πολυπόθητη ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που εκτός της ενίσχυσης προς τους παραγωγούς επίσπορης και βιομηχανικής πατάτας και τις οστρακοκαλλιέργειες περιλαμβάνει και τους παραγωγούς μανταρινιών ποικιλίας Κλημεντίνη, άρα και τους Αρτινούς.


Για τους παραγωγούς μανταρινιών, που λόγω πανδημίας υπήρξε χαμηλή ζήτηση το 2020 και ως εκ τούτου σημειώθηκε απώλεια εισοδήματος, το ύψος ενίσχυσης υπενθυμίζεται ότι ανέρχεται στα 70 ευρώ το στρέμμα και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στα 3.365.460 ευρώ.
Διευκρινίζεται ότι για την καταβολή των ενισχύσεων ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα, στην οποία οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις. Στην ΚΥΑ, εν τω μεταξύ, δεν γίνεται αναφορά για το χρόνο εκταμίευσης των χρημάτων.
Δικαιούχοι των ενισχύσεων για τα μανταρίνια ποικιλίας Κλημεντίνη επισημαίνεται ότι είναι όσοι έχουν υποβάλλει Δήλωση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το έτος 2020 και διαθέτουν ένα τουλάχιστον στρέμμα εκμετάλλευσης. Από την ενίσχυση εξαιρούνται τα νεαρά δέντρα έως τεσσάρων ετών. Ας ελπίσουμε ότι η εκταμίευση δεν θα αργήσει νάρθει. Διότι ο καθείς και με τις ανάγκες του. Κι από δαύτες άλλο καλό οι αγρότες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ