ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με την οποία καλεί τον λαό της Άρτας στη συγκέντρωση – διαδήλωση το προσεχές Σάββατο 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κιλκίς, εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο.


Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τριάντα χρόνια μετά τη συμφωνία του Μάαστριχτ, είναι πια “ηλίου φαεινότερο” το που μάς πάει η καπιταλιστική ανάπτυξη. Η αλήθεια είναι ότι θα περιμέναμε πανηγυρισμούς από τα κόμματα που υπέγραψαν την συμφωνία (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ), να μας ξαναθυμίσουν τα χρυσά κουτάλια που στην πορεία τα έλιωσαν και έγιναν χρυσές μασέλες για την πλουτοκρατία. Αλλά τί να σου κάνουν κι αυτοί… πρέπει να λύσουν και το θέμα του Φουρθιώτη για να μπορούν να περνάνε με την ησυχία τους απεργοκτόνους νόμους, να πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, να στέλνουν το λαϊκό εισόδημα στα τάρταρα.
Πρέπει να το ομολογήσουμε, όμως, ότι έχουν λύση δια “πάσαν νόσον”. Μένουμε σπίτι όταν κυκλοφορεί ίωση (κρατώντας σαν εικόνισμα τις τρεις ελευθερίες στην κίνηση κεφαλαίων – εμπορευμάτων και υπηρεσιών), μένουμε στην πλατεία όταν κάνει σεισμό (κρατώντας ανοιχτή γραμμή για την κυκλοφορία του εργατικού δυναμικού), μένουμε στους δρόμους όταν πιάνει φωτιά. Αν, εν τω μεταξύ, είμαστε τυχεροί και βρέξει και τον Δεκαπενταύγουστο, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα υπαίθριο μπάνιο χωρίς να χρειαστεί να ανάψουμε θερμοσίφωνα, όπως μας συμβουλεύουν οι υπουργοί της κυβέρνησης.
Είναι δε τέτοιο το θράσος τους που δεν το έχουν σε τίποτα να γυρίσουν τις λαϊκές ανάγκες στην εποχή των σπηλαίων! Όλο θα βρουν και τίποτα ΜΚΟ, να μας πείσουν για το ευάερο και ευήλιο του κλίματος της εποχής αυτής ώστε να αντικαταστήσουμε τα μαγκάλια που σκοτώνουν με ξύλα στη μέση της σπηλιάς. Αλλά και στην τελική, έτσι που πάνε το γράμμα, δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια, αρκεί να μας εμπλέξουν στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σε κάνα ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την υπεράσπιση της μητέρας Ουκρανίας και διάφορων άλλων “μανάδων” που αποκτούμε καθημερινά, για να μας εξασφαλίσουν δωρεάν διακοπές σε τόπους χλοερούς.
Τώρα πια, το συλλαλητήριο παίρνει παλλαϊκά χαρακτηριστικά, αφού στο επίκεντρο έχει τα προβλήματα που “καίνε” την εργατική – λαϊκή οικογένεια και που δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας διαμορφώνουν μια εφιαλτική κατάσταση: Ακρίβεια και ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και στην ενέργεια, που βάζουν όλο και πιο σφιχτά την θηλιά των χρεών στον λαιμό των εργαζομένων.
Εκατόμβη νεκρών καθημερινά λόγω του σμπαραλιασμένου δημόσιου συστήματος υγείας, του κριτηρίου “κόστους – οφέλους” που έχει διαλύσει τα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
«Δεν υπάρχει αναβολή – τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Άρτας. Όλοι και όλες στην συγκέντρωση – διαδήλωση για τη ζωή του λαού μας, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κιλκίς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ