ΣΕ εξέλιξη βρίσκεται η εκτιμητική διαδικασία από τον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων που καλύπτει Ήπειρο και Κέρκυρα, που αφορά τις ζημιές από τον παγετό στα πορτοκάλια της Άρτας.


Σύμφωνα με τα όσα μάς μεταφέρει ο προϊστάμενός του Σωτήρης Χήρας, οι εκτιμήσεις από τους 11 γεωπόνους που βρίσκονται στον κάμπο, αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλη Μαρτίου. Αμέσως μετά θα γίνει η συνολική αποτίμηση, όσο και η εξατομίκευση των ζημιών, που θα τεθεί εις γνώση των ενδιαφερομένων.
Όπως άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος φροντίδα του ΕΛΓΑ είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες προκειμένου οι αγρότες να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται. Αυτό, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, εκτιμάται ότι θα γίνει τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου.
Οι δηλώσεις ζημιάς που έγιναν ανέρχονται στις 2.500 και τα αγροτεμάχια που οι γεωπόνοι θα ελέγξουν σε 5.000. Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς δεν είναι και τόσο εύκολη δουλειά, κάτι που γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι οι παραγωγοί.
Για το συνολικό ποσό των χρημάτων που θα λάβουν από τις ζημιές είναι πρόωρο να μιλά κανείς από τώρα και οι έχοντες μεγαλύτερη εμπειρία προσδιορίζουν τον χρόνο αυτό περί τα τέλη Μαρτίου.
Ωστόσο, θα το επαναλάβουμε γνωρίζοντας την πολιτική του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων έναντι των καλλιεργητών που αποδεδειγμένα πλήττονται από αντίξοα καιρικά φαινόμενα, όπως καλή ώρα συμβαίνει φέτος στην περίπτωση των πορτοκαλιών: Δεν θα υπάρξουν αδικίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ