ΜΕ πολύ προσεκτικά βήματα κινούνται τόσο ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος όσο ο Δήμος και άλλοι φορείς ως προς το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί για τον εορτασμό της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας την Παρασκευή 11 Μαρτίου.


Η αλήθεια είναι ότι από τον μητροπολίτη Άρτης, από την έναρξη κιόλας της πανδημίας, είχε τηρηθεί πολύ αυστηρά το πρωτόκολλο των υγειονομικών αρχών προς αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι οδηγίες του προς τους ιερείς, αλλά είτε εμμέσως είτε απευθείας και προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Αυτός πιθανότατα ήταν και ο λόγος που τουλάχιστον στους κόλπους της Μητροπόλεως Άρτης δεν εμφανίστηκαν με τόσο πολύ μεγάλη ένταση περιστατικά απείθειας όπως σε άλλες περιοχές.
«Αναμονή» είναι η λέξη κλειδί του ιεράρχη μας κι απ’ ότι όλα δείχνουν οι εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας είναι αυτές που θα καθορίσουν το περιεχόμενο της μεγάλης γιορτής. Ο τρόπος δηλαδή που θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα.
Αν πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, δεν παρατηρηθεί ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων πανελλαδικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο, θα πρέπει να έχουμε στην σκέψη μας ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο της λιτανείας στους δρόμους της πόλης με την συνοδεία μαθητών. Κάτι άλλωστε που είχε συμβεί και τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Είναι πολύ πιθανό, ωστόσο, να δούμε την περιφορά της λάρνακας με τα λείψανα της Αγίας και Βασιλίσσης της Άρτης πλαισιωμένη από ιερείς, μικρό αριθμό εκπροσώπων του τοπικού δημόσιου βίου και διαφόρους Συλλόγους και Σωματεία, ώστε να εκφραστεί η ευλάβεια προς τιμήν Της. Σε κάθε περίπτωση, όμως, να υπογραμμιστεί πως όλα θα εξαρτηθούν από την εικόνα που θα διαμορφωθεί σχετικά με την πανδημία. Πρώτα η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ