ΙΔΟΥ οι εργασίες που σάς λέγαμε στο προηγούμενο φύλλο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη στην μπροστινή πλευρά του Κάστρου, απέναντι από το Εργατικό Κέντρο.


Πρόκειται για την ένταξη στην ίδια εργολαβία που περιελάμβανε τις παρεμβάσεις στις οδούς πέριξ του Βυζαντινού Ναού της Παρηγορήτισσας. Τουτέστιν τα δύο έργα που ανέλαβε ο ίδιος ανάδοχος.
Αναφορικά με τον περιβάλλοντα χώρο του Κάστρου βλέπουμε ότι επιχειρείται ριζική αναδόμηση, καθώς διαπλατύνονται τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό το παρκάρισμα που προσέδιδε μια άσχημη εικόνα στο ιστορικό μνημείο.
Ταυτόχρονα αντικαθίστανται με νέες οι πλάκες σ’ όλο το εύρος, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πεζούς και βελτιώνοντας σημαντικά την αισθητική του χώρου. Τα πεζοδρόμια ολοκληρώνονται με απόληξη ενός αύλακα για την απορροή των υδάτων κάτι που και στην αρχαιότητα έδιναν πολύ μεγάλη σημασία. Επομένως καθίστανται περισσότερο λειτουργικά.
Τί απομένει; Αυτό που απομένει είναι να ανοίξει το Κάστρο και να δέχεται επισκέπτες 365 μέρες το χρόνο. Δηλαδή «Κάστρο ανοιχτό στον Αρτινό λαό» που έλεγε και το σύνθημα του πάλαι ποτέ δυναμικού Συλλόγου «Πολιτών Παρέμβαση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ