ΟΧΙ μόνο έπιασαν αλλά ξεπέρασαν εντελώς τα όρια των ανθρώπινων αντοχών οι πέντε μόνιμοι γιατροί της παθολογικής κλινικής και οι τρεις της πνευμονολογικής.


Εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού και στο νομό μας, οι δύο κλινικές covid-19 είναι γεμάτες από νοσηλευόμενους. Μάλιστα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έφτασαν στους 55, μένοντας κενό μόνο ένα κρεβάτι.
Δεν παρέχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες, όμως, μόνο στους νοσηλευόμενους από τον ιό. Αντιμετωπίζουν παράλληλα σχεδόν καθημερινά γύρω στους 40 επιπλέον που είναι προσβεβλημένοι από άλλες ασθένειες. Κοντά στους πέντε μόνιμους σκληρή μάχη δίνουν και οι έξι ειδικευόμενοι παθολόγοι (δύο χρόνια η υπηρεσία τους), στους οποίους επίσης αξίζει να απονείμουμε τα εύσημα.
Δεν το συζητάμε. Είναι για υπόκλιση από όλους μας ως ένδειξη άλλωστε της ηθικής συμπαράστασης, διότι τίποτε άλλο δεν περνά από το χέρι μας να κάνουμε. Οι συνάδελφοί τους ιδιώτες αλήθεια που μπορούν να κάνουν, να βοηθήσουν δηλαδή ώστε να πάρουν μια ανάσα για να συνεχίσουν, γιατί κρατάνε αποστάσεις; Για «πόλεμο» μιλάμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ