ΩΣ γνωστόν ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τους παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες παρουσιάζουν ακαρπία ή όπως λέγεται συνηθέστατα μεταξύ των επίσημων αρμοδίων υπηρεσιών «μείωση παραγωγής».


Ωστόσο, ο ΕΛΓΑ με έδρα τα Ιωάννινα, που καλύπτει ολόκληρη την Ήπειρο και την Κέρκυρα, παρακολούθησε το φαινόμενο τόσο στην Άρτα όσο και αλλού, διαπιστώνοντας ότι οι παραγωγοί έχουν δίκιο. Με έγγραφο που απεστάλη στην κεντρική διοίκηση του οργανισμού, πληροφορούμαστε ότι για το νομό μας κάνει λόγο για μείωση παραγωγής των μανταρινιών σε ποσοστό 50% σε σχέση με την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο και των πορτοκαλιών σε ποσοστό 40%.
Επομένως, με την πιο επίσημη… βούλα καταγράφονται πέραν της παραγωγής και απώλειες στο εισόδημα. Κι επειδή ο ΕΛΓΑ ως εκ του κανονισμού του δεν προβαίνει σε αποζημιώσεις, το… μπαλάκι ρίχνεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έλαβε ανάλογη πολιτική απόφαση. Διότι μόνο με πολιτική απόφαση θα υπάρξει στήριξη, που νομίζουμε πως την έχουν ανάγκη οι αγρότες μας. Οι αποδείξεις άλλωστε υπάρχουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ