ΣΤΟ… κόκκινο βρίσκεται το νοσοκομείο Άρτας, για την λειτουργία του οποίου σε έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα ελήφθησαν κρίσιμες αποφάσεις και όλες ομόφωνα, μετά το ρεκόρ ασθενών από κορωνοϊό που την περασμένη Παρασκευή έφτασαν στους 55 και είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν το επόμενο διάστημα.


Με γιατρούς με τους οποίους επικοινωνήσαμε περιγράφουν την εικόνα ως χαοτική και συνάμα απογοητευτική. Διάδρομοι είναι γεμάτοι με ράντζα και συνοδοί περιφέρονται ανεξέλεγκτα στους ορόφους, κάποιοι από τους οποίους διαγνώστηκαν με κορωνοϊό μεταδίδοντάς τον στο προσωπικό, ενώ βρέθηκαν προσβεβλημένοι ακόμα και νοσηλευόμενοι από άλλες ασθένειες.
Όταν την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύονταν στις δύο κλινικές covid 55 ασθενείς και έμεινε κενό μόνο ένα κρεβάτι, πληροφορούμαστε από έγκυρες πηγές ότι άρχισε να εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς σε άλλα νοσοκομεία, διότι παρέμεινε άγνωστος ο αριθμός όσων θα διακομίζονταν. Σε ερώτηση που απευθύναμε σε γιατρό του νοσοκομείου για τον αριθμό νοσηλευόμενων προχτές Δευτέρα, απάντησε ότι «πλέον τον έχουμε χάσει!». Κι αυτό όπως εξήγησε διότι δίνοντας εξιτήρια εμφανίζονται παραπάνω απ’ αυτούς που τα πήραν.
Η αυξημένη πίεση που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δέχεται το νοσηλευτικό ίδρυμα, σε συνδυασμό με το πήγαινε – έλα των συνοδών, αλλά και τον φόβο διασποράς του ιού στο εσωτερικό του που πλέον είναι υπαρκτή, οδήγησαν στην απόφαση για σύγκληση έκτακτης διευρυμένης σύσκεψης την περασμένη Δευτέρα.
Εκτός από τον διοικητή Ευάγγελο Ντάκουλα και τα διορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, συμμετείχαν ακόμα οι: Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Αύρα Λυκούρη, διευθυντής χειρουργικού τομέα Χριστόδουλος Ναθαναήλ, πρόεδρος επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων Σοφία Αργυροπούλου, τα τακτικά αιρετά μέλη του ΔΣ Ιωάννης Τσιρώνης (γιατρών) και Χρήστος Γιώτης (εργαζομένων), η αναπληρώτρια προϊσταμένη διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας Ηλιάνα Καϊντάση, ο αναπληρωτής προϊστάμενος διεύθυνσης διοικητικής υπηρεσίας Ευστάθιος Κόκλας και η επισκέπτρια υγείας της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων.
Ομόφωνα οι αποφάσεις. Εν τω μεταξύ στην έκτακτη σύσκεψη όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν ομόφωνες, γεγονός που υποδηλώνει την παραδοχή της ζοφερής εικόνας που επικρατεί.
Σύμφωνα με τα όσα από εγκυρότατες πηγές πληροφορηθήκαμε, αναστέλλονται από χτες 1η Φεβρουαρίου έως και 11 του μηνός τα τακτικά χειρουργεία. Ενισχύονται με νοσηλευτικό προσωπικό το παθολογικό και πνευμονολογικό τμήμα, όπως και το τμήμα λοιμωδών.
Ταυτόχρονα, απαγορεύεται πλήρως το επισκεπτήριο στους νοσηλευόμενους ασθενείς. Για κάθε νοσηλευόμενο ασθενή επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός αλλά μετά από έγγραφη έγκριση του θεράποντα ιατρού. Ο έλεγχος των συνοδών θα γίνεται με ευθύνη των προϊσταμένων των τμημάτων από την πύλη του νοσοκομείου και βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι είναι αρνητικοί ύστερα από rapid ή μοριακό τεστ, που θα πρέπει να επιδεικνύουν.
Αποφασίστηκε, επίσης, ο χώρος του χειρουργικού τμήματος να διατεθεί στο παθολογικό και σε περίπτωση που το χειρουργικό και ορθοπεδικό χρειαστούν άλλες κλίνες αυτές να αναζητηθούν από το μαιευτικό – γυναικολογικό. Με την ίδια απόφαση γίνεται μεταφορά του χειρουργικού τμήματος στο ορθοπεδικό και μοιράζονται τις 14 κλίνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ