ΦΡΟΝΤΙΔΑ για δυό άστεγους από τον Δήμο Αρταίων. Έγιναν αντιληπτοί νυχτερινές ώρες της περασμένης εβδομάδας από τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος σταμάτησε και στις δύο περιπτώσεις με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο πιάνοντας μαζί τους κουβέντα.


Ο ένας είχε στήσει μια πρόχειρη κατασκευή από νάιλον επί της πλατείας Καραϊσκάκη και ο δεύτερος βρέθηκε σε παγκάκι στο ευρυχώριο πίσω από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου και ήταν ορατός από την οδό Βασ. Κωνσταντίνου. Ο άστεγος επί της πλατείας Καραϊσκάκη φέρει το προσωνύμιο «Αμερικάνος», ενδεχομένως διότι θα πρέπει να ήταν μετανάστης στην Αμερική και ο δεύτερος κατάγεται από την Σλοβακία. Ο Σλοβάκος μάλιστα, στην συνομιλία του με τον δήμαρχο, είπε ότι εργάζεται περιστασιακά ως κλαδευτής ακτινιδίων.
Και στις δύο περιπτώσεις η παρέμβαση ήταν άμεση. Με δεδομένο ότι κατά τις τελευταίες ημέρες επικρατεί παγωνιά δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την ζωή των δύο συνανθρώπων μας, ο Χρ. Τσιρογιάννη τηλεφώνησε πρώτα στην Αστυνομική Διεύθυνση ρωτώντας αν μπορεί να μεριμνήσει. Επειδή, όμως, δεν μπορούσε να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη, ο δήμαρχος οδηγήθηκε στην απόφαση να φιλοξενηθούν για λίγες ημέρες σε χώρο του ΚΑΠΗ όπως και έγινε.
Ταυτόχρονα απευθύνθηκε στο ΚΕΝ (Κέντρο Νεοσυλλέκτων) για προμήθεια κουβερτών, οι οποίες απεστάλησαν αμέσως, ούτως ώστε η διανομή τους να καταστεί ανθρώπινη. Και πράγματι έτσι συνέβη, διότι σε επικοινωνία που είχε μαζί τους την επόμενη μέρα ο δήμαρχος μετέφεραν τις ευχαριστίες τους και παράλληλα ότι τακτοποιήθηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο. Όσο για το φαγητό παρεμβαίνει η Δομή Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου.
Ρωτήθηκαν, επίσης, αν έχουν κάνει το εμβόλιο και η απάντηση που έδωσαν ήταν αρνητική. Φαίνεται, όμως, ότι εμπόδιο αποτελούν γραφειοκρατικές διατυπώσεις, γι’ αυτό ο δήμαρχος απευθύνθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου Ευάγγελο Ντάκουλα, ο οποίος αντέτεινε ότι θα μεριμνήσει αφού πρώτα ζητήσει διευκρινίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Προχτές Δευτέρα που επικοινωνήσαμε μαζί του, μάς απάντησε ότι αναμένει από τον Δήμο και την Αστυνομία να κάνουν πρώτα εξακρίβωση των στοιχείων ώστε στη συνέχεια να γίνει ο εμβολιασμός τους.
Ωστόσο – πέραν αυτού – επειδή η διαμονή στον χώρο του ΚΑΠΗ δεν μπορεί να παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και επειδή καμιά σκέψη για εγκατάλειψη αυτών των ανθρώπων υπάρχει από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, ρίχνονται στο τραπέζι διάφορες προτάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτή που φαίνεται να κερδίζει περισσότερο έδαφος είναι η ενοικίαση ενός σπιτιού με έξοδα του Δήμου, για όσο χρόνο απαιτηθεί, ώστε να μη μένουν στους δρόμους και τις πλατείες. Θα ήταν όντως απάνθρωπο.
Αυτό που οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πάντως είναι ότι λειτούργησαν άμεσα τα κοινωνικά αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου που φρόντισε να βρεθεί χώρος διαμονής αλλά και σίτιση, ώστε οι δύο αυτοί άνθρωποι να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι. Στην Άρτα τουλάχιστον.
ΒΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here