ΤΗΝ στήριξη του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, για θέματα του Δήμου Αρταίων, ζήτησε ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, σε συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα.


Στην συζήτηση που έγινε, προτεραιότητα έδωσε στην μελέτη οριοθέτησης της κοίτης του Αράχθου, διατυπώνοντας το αίτημα επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωσή της ώστε να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα που είναι η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης και εν συνεχεία η δημοπράτηση του έργου. Από την πλευρά του ο κ. Αμυράς παρείχε την διαβεβαίωση για διαμεσολάβηση και μάλιστα απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έκανε ήδη τα πρώτα τηλεφωνήματα.
Αμβρακικός κόλπος
Δεύτερο θέμα αποτέλεσε ο Αμβρακικός κόλπος, ενημερώνοντας τον υφυπουργό για την πρωτοβουλία του Δήμου, που από κοινού με τους πέντε δημάρχους που συνδέονται άμεσα με τον υδροβιότοπο, ανέλαβαν τόσο για την προστασία όσο την αξιοποίηση και ανάπτυξή του προς όφελος της περιοχής.
Ο Χρ. Τσιρογιάννης έκανε γνωστό πως εκπονήθηκε μελέτη, την οποία παρέδωσε και στον υφυπουργό, σε μια προσπάθεια αξιοποίησής της μέσω του προγράμματος «Ανάσα». Παράλληλα διατύπωσε την πρόταση για συνάντηση του κ. Αμυρά με τους πέντε δημάρχους, των οποίων οι Δήμοι βρέχονται από τον Αμβρακικό κόλπο. Εκτός από τον ίδιο πρόκειται για του ομολόγους του Βόνιτσας, Πρέβεζας, Αμφιλοχίας και Νικ. Σκουφά. Η συνάντηση αυτή ο δήμαρχος Αρταίων πρότεινε να γίνει στην Κορωνησία και ως περιεχόμενό της θα έχει την ενημέρωση επί του πλαισίου διεκδίκησης.
Ο Γιώργος Αμυράς διατύπωσε την σύμφωνη γνώμη του, λέγοντας ότι προτιμότερο είναι η συνάντηση να γίνει ημέρα Παρασκευή, κατά την οποία μπορεί να κάνει στάση πηγαίνοντας για τα Ιωάννινα που είναι η εκλογική του περιφέρεια. Ο χρόνος διεξαγωγής θα καθοριστεί μετά από τον κύκλο τηλεφωνημάτων που θα έχει ο κ. Τσιρογιάννης με τους υπόλοιπους δημάρχους, καθόσον, όπως είπε στον υφυπουργό, αναλαμβάνει ο ίδιος αυτή την υποχρέωση. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να γίνει άμεσα.
Μονοπάτια
Από την συζήτηση δεν εξαιρέθηκε το θέμα κατασκευής μονοπατιών, το οποίο προέβαλε ο δήμαρχος Αρταίων, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, καθώς έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν δέλεαρ, αλλά και διευκόλυνση για γνωριμία με τις ομορφιές του τόπου.
Προκειμένου να υπάρξει διασύνδεση και με όμορους Δήμους ώστε να διευρυνθεί το σημείο αναφοράς, διατύπωσε την πρόταση για τηλεδιάσκεψη μαζί του με την συμμετοχή των δημάρχων, Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ και Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστου Χασιάκου.
Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως διατυπώθηκε κατά την συνομιλία στο γραφείο του υφυπουργού, είναι η δημιουργία ενός δικτύου μονοπατιών που δεν θα περιορίζεται στα όρια του νομού Άρτας, αλλά που περιλαμβάνει συνολικά τα Τζουμέρκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ