Μετά από συνεργασία στον Δήμο Αρταίων και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μαθήματα ρομποτικής θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν μαθητές 17 δημοτικών σχολείων.


Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 7ου δημοτικού σχολείου, ξεκίνησαν ήδη τα σεμινάρια για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα «Λέγκο εντουκέισον». Τα σχολεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, έχουν εξοπλιστεί με τις κατάλληλες τεχνικές υποδομές και είναι όλα έτοιμα ώστε η χρήση της ρομποτικής στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων να ενσωματωθεί στην εκπαίδευση.
Για το θέμα ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «17 δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, που διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό, έρχονται σε επαφή με την ρομποτική και την μεθοδολογία STEM.
Ήταν κάτι που πολύ το “ζηλεύαμε” στον Δήμο όταν βλέπαμε παιδιά να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ρομποτικής ανά την υφήλιο και νιώθω πραγματικά χαρά που μαζί με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καταφέραμε για πρώτη φορά να το κάνουμε πράξη.
Ξεκίνησε η εκπαίδευση των δασκάλων αυτών των σχολείων, προκειμένου να διδάξουν την ρομποτική στους μαθητές των σχολείων τους. Θα συνεχίσουμε σε όλα τα δημοτικά σχολεία και στα ΚΔΑΠ του Δήμου μας και θα διοργανώσουμε και διαγωνισμό ρομποτικής στην Άρτα».
Επίσης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ευαγγέλου, δήλωσε: «Τα σχολεία μας με υποδομές σε όλα τα επίπεδα κερδίζουν το στοίχημα. Μέσω της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί μας εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, γνωρίζουν νέα εργαλεία και μεθόδους διδασκαλίας και τα μεταδίδουν στα παιδιά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ