Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται από τον Δήμο Αρταίων οι εργασίες αντικατάστασης του αρδευτικού συστήματος της κεντρικής νησίδας της Περιφερειακής Οδού  από το ύψος του Δημαρχείου, μέχρι την Δ/νση Δασών, με νέο  δίκτυο υπόγειας στάγδην άρδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 10.022,92  ευρώ με χρηματοδότηση από Δημοτικούς πόρους.

Το έργο του νέου δικτύου περιλαμβάνει νέες φυτεύσεις και εργασίες αντικατάστασης του υπέργειου αρδευτικού συστήματος με το οποίο γινόταν έως τώρα η άρδευση των νησίδων, που εξαιτίας της παλαιότητας και των φυσικών φθορών παρουσίαζε απώλειες και διαρροές με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η όψη του χλοοτάπητα,  της θαμνώδους και δεντρώδους βλάστησης των νησίδων ειδικότερα, κατά τους μήνες ξηρασίας.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφενός ενισχύουν την ποιότητα του πρασίνου και αφετέρου εξοικονομούν χρήματα που λόγω της παλαιότητας του δικτύου χρειαζόταν τακτικές επισκευές με μεγάλο κόστος για το Δήμο (αντικατάσταση συνδέσεων, καθαρισμός και αντικατάσταση μπεκ, τοποθέτηση χρονοδιακοπτών κ.α).

«Με νέες φυτεύσεις και νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος αναβαθμίζουμε την αισθητική της πόλης μας και των καθημερινών συνθηκών με άμεσες λύσεις. Οι παραπάνω εργασίες θα επεκταθούν σε όλο το μήκος της Περιφερειακής Οδού» ανέφερε στην τοποθέτηση ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Παντελής Κωλέτσος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ