Σε απάντηση της επιστολής του Επιμελητηρίου Άρτας για συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να καταρτιστεί φάκελος σχετικά με την Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης του ακτινιδίου, η Περιφερειακή Ενότητα υπογραμμίζει ότι είναι θετική σε κάθε συνεργασία, με σκοπό την διασφάλιση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων του νομού, αλλά και της Ηπείρου γενικότερα.

Η Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης ειδικότερα – τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς – προωθούν και συνδράμουν τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε τα προϊόντα της Ηπείρου να λάβουν Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης. Το ίδιο κάνει για να προστατευτεί η προέλευση και η ταυτότητά τους, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα με νόμιμα σύμβολα και ενδείξεις στις συσκευασίες τους.

Αναφέρει στην απάντησή του ο Βασίλης Ψαθάς: «Ενημερώνουμε το Επιμελητήριο ότι ο πρωτογενής τομέας παραγωγής βρίσκεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της Ηπείρου. Η Περιφέρεια Ηπείρου στήριξε και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην εξωστρέφεια της παραγωγής και του εμπορίου, με πιστοποιημένα και ποιοτικά προϊόντα που θα χαρακτηρίζουν την περιοχή μας.

Ο περιφερειάρχης και η Περιφέρεια Ηπείρου γενικότερα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, όπως ο οργανισμός ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, προωθούν και συνδράμουν τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου τα προϊόντα της Ηπείρου να λάβουν Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), να προστατευτεί η προέλευσή τους και η ταυτότητά τους, να διασφαλιστεί η ποιότητά τους με νόμιμα σύμβολα και ενδείξεις στις συσκευασίες τους, έτσι ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά σε μια ολοένα και πιο απαιτητική διεθνή αγορά προϊόντων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοστατεί τόσο στην διασφάλιση της ταυτότητας των τοπικών προϊόντων όσο στην προβολή και προώθησή τους στις διεθνείς αγορές».

Τέλος, ο κ. Ψαθάς στην απάντησή του υπογραμμίζει ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας/ Περιφέρεια Ηπείρου είναι θετική σε κάθε συνεργασία με σκοπό την διασφάλιση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Άρτας και της Ηπείρου γενικότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ