ΝΑΤΗ και πάλι η δικαίωση του τραγουδιού «Τα πορτοκάλια απούλητα…» που ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας. Όσο κι αν το σιγοψιθυρίζουν οι αγρότες μας το βάσανο παρηγοριά δεν βρίσκει.


Κι επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τούς έκαψαν τα σημάδια, διότι σε επικοινωνία που είχαμε με εμπλεκόμενους στην διακίνηση του προϊόντος, αυτό μάς έλεγαν. Ότι δηλαδή η περίοδος συγκομιδής δεν ξεκίνησε καλά και δυστυχώς συνεχίζεται στο ίδιο «μοτίβο».
Αλλά και ως προς τις προσφερόμενες τιμές τα ίδια και χειρότερα για τις ποσότητες, για τις οποίες παρατηρείται μια κάποια ζήτηση. Για τα μέρλιν συμπιέζονται ανάμεσα σε 10 και 12 λεπτά το κιλό καθαρά στα χέρια του παραγωγού και για τα πορτοκάλια ποικιλίας «Ναβαλίνα» γύρω στα 15 λεπτά το κιλό. Πέρυσι τα μέρλιν είχαν πουληθεί κατά μέσο όρο γύρω στα 14 λεπτά, ενώ τα «Ναβαλίνα» κινήθηκαν από 20 έως 23 λεπτά το κιλό.
Αν συνυπολογιστούν η ακαρπία, η ραγδαία αύξηση της τιμής των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων και τα λοιπά έξοδα όπως πχ της αρδεύσεως, εισόδημα μηδέν είς το πηλίκον.
Είναι να μη σηκώνουν τα χέρια ψηλά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ