ΟΙ ελλείψεις φαρμάκων, ακόμα και των πιο συνηθισμένων καλά κρατούν και στην Άρτα. Το επιβεβαιώνει άλλωστε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωάννης Διαμάντης, ο οποίος μάς αναφέρει ότι απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων μέχρι και οι αντιβιώσεις που χορηγούνται για την θεραπεία από τον κορωνοϊό, όπως για παράδειγμα το «Ζυναντόλ».


Σπάνια ή και καθόλου βρίσκονται εισπνεόμενα, αντιπηκτικά όπως το «Plavix», αλλά και σε μορφές ενέσεων, «Σικλακούρ» για εγκυμονούσες, ακόμα και τα ντεπόν maximum, καθώς και άλλα πολλά.
Οι ελλείψεις στο μεγαλύτερο μέρος φαρμάκων, σύμφωνα με τον Ι. Διαμάντη, αποδίδονται ως ένα βαθμό στις επικείμενες αλλαγές τιμών προς τα κάτω, εκτιμώντας ότι μπορεί να φτάσουν έως 7,5%. Βασική αιτία, εξάλλου, αποτελούν, οι εξαγωγές από φαρμακαποθήκες και κάποιους εξαγωγείς αφού πρώτα τα συγκεντρώνουν σε αποθήκες.
Είναι το γνωστό θέμα που απασχολεί διαχρονικά τη χώρα. Εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές στην εγχώρια φαρμακευτική αγορά, τα διοχετεύουν στο εξωτερικό κερδίζοντας ασύστολα, αφού τα πωλούν με τιμές τρεις και περισσότερες φορές πάνω.
Ναι, αλλά δεν υπάρχουν εδώ ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε – επιτέλους – να βάλουν φρένο σ’ αυτό το κακό προηγούμενο από τη στιγμή μάλιστα που κινδυνεύουν ζωές;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ