ΕΚΤΟΣ από την πρόσκληση για μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα σε Περιφέρειες και Δήμους της χώρας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) με υπογραφές του υπουργού Σπήλιου Λιβανού και του υφυπουργού Γιώργου Στύλιου, εξέδωσε και μια δεύτερη που αφορά την αγροτική οδοποιία.


Ο συνολικός προϋπολογισμός για όλη τη χώρα ανέρχεται στο ποσό των 43 εκατ. ευρώ και η υποβολή των προτάσεων στο ΟΠΣΑΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αγροτικής Ανάπτυξης) ξεκίνησε 10 Ιανουαρίου με την προθεσμία να λήγει 28 Φεβρουαρίου.
Δικαιούχοι για την υποβολή προτάσεων είναι οι Δήμοι της χώρας και ως ελάχιστος προϋπολογισμός ορίζεται το ποσό των 150.000 ευρώ, ενώ ο μέγιστος 500.000 ευρώ. Απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο Δήμος Αρταίων επιλέγει τον μέγιστο προϋπολογισμό, συνεχίζοντας την πολιτική της αγροτικής οδοποιίας που ήδη έχει ξεκινήσει. Η πρόσκληση του υπουργείου άλλωστε είναι συμβατή μ’ αυτή την πολιτική, καθόσον χρηματοδοτούνται έργα με σημείο αναφοράς την «βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» που εκτελούνται σε εκτός σχεδίου περιοχές, προβλέποντας τσιμεντοστρώσεις ή ασφαλτοστρώσεις οδών (δεν περιλαμβάνονται δαπάνες που αφορούν παρεμβάσεις συντηρήσεων κλπ).
Απ’ ότι διαβάζουμε, στην πρόσκληση – κατ’ εξαίρεση – μπορεί να υποβληθεί πρόταση με προϋπολογισμό μέχρι και ένα εκατ. ευρώ, μόνο όμως στις περιπτώσεις που η πρόταση αφορά φυσικό συνεχόμενο αντικείμενο, μια δηλαδή αγροτική οδό. Μπορεί, επίσης, να υποβληθεί για λειτουργικούς και λόγους ασφάλειας που επιβάλλουν την ολοκλήρωσή της μέχρι αυτό το ποσό. Τέτοιες περιπτώσεις αλήθεια δεν υπάρχουν στον Δήμο Αρταίων ούτε στους υπόλοιπους τρεις του νομού; Όχι τίποτε άλλο αλλά είναι ευκαιρία τώρα που υφυπουργός στο ΥΠΑΑΤ είναι βουλευτής από την Άρτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ