Επιστολή προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και προς τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος με την οποία ζητά την συνδρομή τους ώστε το Αρτινό ακτινίδιο να λάβει Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Αυτό, όπως σημειώνει, θα αυξήσει την προστιθέμενη αξία και παράλληλα το εισόδημα των παραγωγών.


Στην επιστολή του ο Γιάννης Γκολομάζος, αναφέρει επακριβώς: «Ο πρωτογενής τομέας είναι η βαριά βιομηχανία της Ηπειρώτικης οικονομίας, είναι η ατμομηχανή που μπορεί και πρέπει να οδηγήσει τις τοπικές μας κοινωνίες στην ανάπτυξη και στην ανάδειξη.
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η Άρτα τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί όχι μόνο εγχωρίως, αλλά και παγκοσμίως στην παραγωγή και εξαγωγή ακτινιδίου – και όχι αδικαιολόγητα – αφού το Αρτινό ακτινίδιο έχει τέτοια χαρακτηριστικά που του εξασφαλίζουν ποιότητα και φήμη.
Επειδή, όμως, ο ανταγωνισμός εντός και εκτός Ελλάδας αυξάνεται ραγδαία, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα ως περιοχή στην κατάρτιση φακέλου προκειμένου το Αρτινό ακτινίδιο να λάβει Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης.
Η παραγωγή πιστοποιημένων και κατοχυρωμένων προϊόντων θα αυξήσει την προστιθέμενη αξία και κατ’ επέκταση το εισόδημα των παραγωγών, αλλά θα δώσει και στον καταναλωτή την δυνατότητα αγοράς προϊόντων υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, ένα προϊόν με ισχυρή ταυτότητα μπαίνει πολύ πιο δυνατά στο εξαγωγικό παιχνίδι, ανοίγοντας αγορές χωρών που ήδη εκφράζουν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για το ακτινίδιό μας , έχουν όμως και υψηλά στάνταρ και απαιτήσεις. Σας πληροφορούμε μάλιστα ότι η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά σε άλλες περιοχές της χώρας που είναι ανταγωνιστικές προς την Άρτα, άρα αυτό σημαίνει ότι επιβάλλεται άμεσα η έναρξη των ενεργειών μας.
Γι’ αυτό σας καλούμε να συνδράμετε με όλες σας τις δυνάμεις και με κάθε μέσο που διαθέτετε την προσπάθεια για την οποία κάνουμε την αρχή ώστε να ξεκινήσει η επίπονη διαδικασία κατάρτισης και υποβολής φακέλου. Ευελπιστούμε ότι με την αμέριστη συμπαράστασή σας το εγχείρημά μας εν τέλει θα ευοδωθεί προς όφελος της Άρτας και όλης της Ηπείρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ