ΣΤΟ πάνθεον των αθανάτων περνά ο Κώστας Οικονομίδης, ο οποίος εκτός από πάρα πολύ καλός επαγγελματίας στο χώρο των ελαστικών, μετείχε επί σειρά ετών ενεργά στον τοπικό δημόσιο βίο με αδιαμφισβήτητη την μεγάλη προσφορά του.


Κατά την δεύτερη θητεία (στις εκλογές του 1978) του αειμνήστου δημάρχου Νικολάου Σιμεντζή, ο Κώστας Οικονομίδης είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος όταν και προτάθηκε για πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, θέση την οποία ανέλαβε ύστερα από ψηφοφορία στις τότε δημαιρεσίες.
Με την ευκαιρία και χάρη της ιστορίας να αναφέρουμε ότι ο Νικόλαος Σιμεντζής αναδείχθηκε το 1975 πρώτος αιρετός δήμαρχος μετά την πτώση της χούντας και επανεκλέχθηκε, όπως σημειώσαμε, το 1978. Κατά την διάρκεια της δεύτερης θητείας σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα έξω από την Κόρινθο στις 5 Δεκεμβρίου 1981, παραμονή της ονομαστικής του εορτής.
Μετά τον θάνατό του, πάνω στο τραπέζι έπεσαν τα πρώτα ονόματα για την διαδοχή του και μεταξύ αυτών του Κώστα Οικονομίδη, όμως τελική επιλογή αποτέλεσε η Αγγελική Σακκά που παρέμεινε δήμαρχος έως 31 Δεκεμβρίου 1982, παραδίδοντας την σκυτάλη στον Χρήστο Παπαγεωργίου. Εκτός από την ανάμειξη στον χώρο της αυτοδιοίκησης, ο Κώστας Οικονομίδης ασχολήθηκε επίσης ενεργά και στον αντίστοιχο επιμελητηριακό, με τους επιχειρηματίες του νομού αλλά και τους επαγγελματίες, να του εμπιστεύονται την προεδρία του Επιμελητηρίου Άρτας στο διάστημα από…
Ποτέ, εν τω μεταξύ, δεν έπαψε να παρακολουθεί στενά την τοπική επικαιρότητα και πάντα η εφημερίδα μας ήταν αποδέκτης προτάσεών του για το καλό της πόλης και του νομού έως και πρόσφατα. Άλλωστε, ολόκληρη η οικογένεια Οικονομίδη διακρίνεται για την προσφορά της στον τόπο.
Ο αδερφός του εκλιπόντος, Πάνος Οικονομίδης, έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα είτε ως βουλευτής ΠΑΣΟΚ είτε ως δήμαρχος Αρταίων αργότερα, ενώ διαρκές είναι το ενδιαφέρον του για το τοπικό γίγνεσθαι. Μεγάλη, εξάλλου, είναι η προσφορά στον κοινωνικό τομέα του αδερφού του Θεόδωρου Οικονομίδη, παιδοψυχίατρου, από την θέση του προέδρου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Άρτας.
Θυμόμαστε, επίσης, τον αείμνηστο Χριστόφορο Οικονομίδη με την μεγάλη ανοιχτή καρδιά, τον άνθρωπο με το ζωηρό χαμόγελο, το ανεπανάληπτο χιούμορ και τα πειράγματά του, που πολύ τον αγαπούσαν τα άλλα τρία αδέρφια του, αλλά και η Αρτινή κοινωνία.
Ο Κώστας Οικονομίδης υπήρξε άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, πολύ καλός οικογενειάρχης, άνθρωπος δημιουργικός, κοινωνικός, αξιοσέβαστος, ακέραιος, τιμώντας πα-ράλληλα την φιλία.
Στην καλή οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή και από καρδιάς συλλυπητήριά μας. Συμπάσχουμε στο βαρύ πένθος τους. Αξέχαστος ο Κώστας Οικονομίδης που «έφυγε» σε ηλικία 85 ετών, περνώντας πλέον στην αιωνιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ