Σε αναβρασμό βρίσκονται οι πολίτες της Άρτας οι οποίοι δίνουν εδώ και αρκετά χρόνια τον αγώνα τους για την αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου διεκδικώντας τα αυτονόητα: έργα ανάπτυξης και ανάπλασης της περιοχής.


Με κείμενο που ετοιμάζουν και πρόκειται να κοινοποιήσουν στους δήμους, την περιφέρεια, κόμματα, επίσημους φορείς, τύπο κλπ. δηλώνουν πως τους βρίσκει ριζικά αντίθετους η εγκατάσταση στη λίμνη φωτοβολταϊκών συστημάτων, τα οποία θα σημάνουν την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής και την αναστολή κάθε άλλης πρότασης για έργα που κινούνται στην κατεύθυνση της παραγωγής και του πολιτισμού και ωφελούν συνολικά τις τοπικές κοινωνίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι πολίτες ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της εγκατάστασης συνεργείων φωτοβολταϊκών στο Πουρνάρι, κάτι για το οποίο έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους οι δήμοι της Άρτας που εμπλέκονται στο θέμα. Είναι κοινή πεποίθηση στις τοπικές κοινωνίες πως η λίμνη αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να μετατραπεί σε κερδοσκοπική επιχείρηση που θα βλάψει πολλαπλώς τον τόπο. Γι’ αυτό και η απάντηση των πολιτών είναι πως με τον αγώνα τους θα κερδίσουν αυτό που δικαιούνται ως αποζημίωση για την καταστροφή που έχει προκαλέσει στην ορεινή και πεδινή Άρτα η κατασκευή του φράγματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here