Στις δημαιρεσίες Δήμου Αρταίων την Κυριακή, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη με 19 ψήφους ο Κωνσταντίνος Τράμπας (από την παράταξη της πλειοψηφίας) , αντιπρόεδρος με 16 ψήφους ο Απόστολος Πλατσούκας (από την «Δημοτική Αναγέννηση») και γραμματέας με 24 ψήφους η Βικτωρία Βασιλάκη – Μητρογιώργου (από την «Γέφυρα στο Μέλλον»).


Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχθηκαν τα εξής: Χρήστος Τσιρογιάννης (αυτοδικαίως πρόεδρος), Χριστόφορος Σιαφάκας, Νικόλαος Λιόντος, Γιώργος Πανέτας, Κωνσταντίνος Χαρακλιάς (από την πλειοψηφία), Πολυξένη Ταπραντζή («Δημοτική Αναγέννηση»), Χρήστος Αγγέλης («Γέφυρα στο Μέλλον»), Δημήτριος Νταλάκας («Πολίτες με Όραμα»), Στράτος Καλλώνης («Λαϊκή Συσπείρωση»).
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: Χρήστος Τσιρογιάννης (πρόεδρος), Μιχάλης Κοτσαρίνης, Σωτήρης Χρηστούλης, Παντελής Κωλέτσος, Δημήτρης Σφήκας (πλειοψηφία), Χαρίκλεια Χουλιάρα («Δημοτική Αναγέννηση»), Ευάγγελος Σκανδάλης («Γέφυρα στο Μέλλον»), Γιώργος Καραγεώργος («Πολίτες με Όραμα»), Βησσαρίων Ζιώβας («Λαϊκή Συσπείρωση»).
Ψήφοι υπέρ Κώστα Τράμπα, αντιπροέδρου και γραμματέα
Παρόντες στις δημαιρεσίες ήταν 27 από τους 33. Απουσίαζαν οι: Γεώργιος Μπαλάγκας και Μιχάλης Κοτσαρίνης διότι βρέθηκαν διαγνωσμένοι με κορωνοϊό, Χριστίνα Σπάκα με συμπτώματα, με ίωση ο Ευάγγελος Σκανδάλης, ο Ηλίας Κοσμάς εφημέρευε στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας και η Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου είχε μεταβεί στο Βόλο για σοβαρό οικογενειακό της λόγο.
Από την καταμέτρηση βρέθηκαν 19 ψήφοι υπέρ του νεοεκλεγέντος προέδρου Κώστα Τράμπα, τις οποίες έλαβε: Δώδεκα από τον συνδυασμό του δημάρχου, τρεις από τον αντίστοιχο του Γιάννη Παπαλέξη, δύο από την «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή», και δύο από τους Δημήτρη Νταλάκα και Γιώργο Καραγιώργο του συνδυασμού «Πολίτες με Όραμα». «Λευκό» ψήφισαν οι σύμβουλοι της «Δημοτικής Αναγέννησης» (συνολικά έξι), Στράτος Καλλώνης και Βησσαρίων Ζιώβας από την «Λαϊκή Συσπείρωση».
Αντιθέτως, για την εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα ψήφισαν 26 δημοτικοί σύμβουλοι, διότι, εν τω μεταξύ, έφυγε ο Κωνσταντίνος Μάρος καθότι είχε μνημόσυνο του πεθερού του. Από τους 26 ο αντιπρόεδρος Απόστολος Πλατσούκας απέσπασε 16 «ναι» και 10 «λευκά». Η γραμματέας Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου 24 «ναι» και 2 «λευκά».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ