Κοντά στα 60 εκατομμύρια ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Αρταίων για το 2022, ο οποίος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας.


Πρόκειται, όπως αναφέρθηκε στην συνεδρίαση από τον αντιδήμαρχο οικονομικών θεμάτων Χριστόφορο Σιαφάκα, για έναν προϋπολογισμό που είναι ισοσκελισμένος και στηρίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα ενώ – όπως είπε – είναι κατά 10 εκατομμύρια ευρώ αυξημένος συγκριτικά με πέρυσι από τις νέες χρηματοδοτήσεις έργων.
Ο προϋπολογισμός του 2022 – τόνισε – ουσιαστικά ολοκληρώνει το σύνολο των δράσεων του Δήμου Αρταίων για το επόμενο οικονομικό έτος και πρόσθεσε ότι είναι «ένας προϋπολογισμός που διεκδικεί έσοδα για την Άρτα παρά τα μειωμένα έσοδα των Δήμων λόγω πανδημίας, βάζει σε τάξη τα οικονομικά, μειώνει τις δαπάνες, αυξάνοντας το πλεόνασμα και επιστρέφοντάς το με έργα και υπηρεσίες στους πολίτες».
Σε δήλωσή του, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο Χριστόφορος Σιαφάκας, ανέφερε: «Σχεδιάσαμε και καταρτίσαμεέναν υλοποιήσιμο, ρεαλιστικό, ισοσκελισμένοκαι σύννομο προϋπολογισμό, με σαφή στόχευση και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Ένας προϋπολογισμός που θέτει στόχους, βάζει προτεραιότητες και o οποίος εδράζεται σε πέντε βασικούς άξονες: αναπτυξιακά έργα, κοινωνική μέριμνα, ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα, ανάπτυξη τουρισμού και φυσικά προσοχή στην καθημερινότητα.Προφανώς, μας δημιουργεί πολλές δυσκολίες το γεγονός ότι οι πόροι προς την αυτοδιοίκηση είναι μειωμένοι και, ταυτόχρονα, είναι αυξημένες οι ανάγκες μας εξαιτίας της πανδημίας».
Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός έχει αξιολογηθεί και έχει λάβει την σύμφωνη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών, δίχως να δεχτεί καμία παρατήρηση και διόρθωση.
Δημοτικά τέλη: Σε δήλωσή του για τα δημοτικά τέλη, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, τόνισε: «Όλο το διάστημα της πανδημίας δεν μειώσαμε τις παροχές μας προς τους δημότες μας, ούτε στην ποιότητα, ούτε στην ποσότητα, ενώ τα δημοτικά μας τέλη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παραμένουν σταθερά για όλα τα νοικοκυριά.Για το 2022 προχωρήσαμε στην απαλλαγή όλων των ευπαθών ομάδων από την καταβολή τους κατά 30% έως 100%, την μείωση κατά 30% των τελών της Δημοτικής Αγοράς, ενώ αφαιρούνται και τα τέλη χρήσης όσον αφορά την σκίαση των καταστημάτων εστίασης».
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος επεφύλαξε θερμές ευχαριστίες στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Χριστόφορο Σιαφάκα και τον προκάτοχο του Νίκο Λιόντο, στην διευθύντρια Οικονομικών Βασιλική Κίτσιου, στον προϊστάμενο Λογιστηρίου Απόστολο Ζώη όσο και σε όλους τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας για την απαιτητική δουλειά που έκαναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here