Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Σύμφωνα με κυβερνητικές εξαγγελίες, η ολοκλήρωση του έργου, το οποίο είναι εμβληματικό για την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, αποτελεί προτεραιότητα.
Γι’ αυτό άλλωστε είχε δεσμευθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή τον περασμένο Ιανουάριο, συνοδευόμενος από τον Τρικαλινό υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.
Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Μεσοχώρας ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1986 και έως το 2001 είχε ολοκληρωθεί το μεγαλύτερό του μέρος. Το έργο καθυστέρησε λόγω δικαστικών εμπλοκών, καθώς είχε συνδεθεί με την εκτροπή του Αχελώου. Η έγκριση νέας Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποτελούσε την βασική εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών, οι οποίες αφορούν στο κλείσιμο του φράγματος και την έναρξη πλήρωσης του Ταμιευτήρα.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας (φωτο), σε δηλώσεις του, τόνισε σχετικά: «Πρόκειται για έργο με πολλαπλά οφέλη για την τρικαλινή κοινωνία, δεδομένου ότι θα αυξήσει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ, συμβάλλοντας έμπρακτα στην επίτευξη των εθνικών στόχων για την ενεργειακή μετάβαση και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ