ΤΟΥΣ συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, καθόρισε με απόφαση που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας.


Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μεταξύ των 21 τμημάτων του, ο συντελεστής ΕΒΕ 0,80 ισχύει για πέντε Σχολές, ήτοι: Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Νοσηλευτικής (Ιωάννινα), Γεωπονίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Άρτα), Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Πρέβεζα).
Με συντελεστή 0,85 ακολουθούν δύο τμήματα, ήτοι: Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Φιλοσοφίας (Ιωαννίνων). Με 0,90 Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλολογίας (Ιωαννίνων) κι όλα τα υπόλοιπα (12) με συντελεστή πάνω από 1,00.
Στα 21 προσμετρώνται συν δύο, οι Σχολές Μουσικών Σπουδών (Άρτα) και Καλών Τεχνών, για τις οποίες δεν καθορίζεται βάση, αλλά εισάγονται με την βαθμολογία της έκθεσης και του μουσικού οργάνου στην πρώτη περίπτωση και του σχεδίου στην δεύτερη.
Αξίζει να σημειωθεί πως εις ότι αφορά την ΕΒΕ τίποτα απολύτως δεν αλλάζει από πέρυσι, ενώ αν αλλάξει προς το καλύτερο ο αριθμός των εισακτέων κυρίως για Γεωπονική Άρτας και Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας, θα είμαστε ευτυχέστεροι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ