Στην κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων προχωρά η ΔΕΥΑΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας), ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης από τον πρόεδρό της και δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, με τον ανάδοχο του έργου.

«Το νέο αποχετευτικό δίκτυο -επισημαίνεται σε ανακοίνωση Τύπου- έρχεται να δώσει λύση στην αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών πόρων και την σωστή διαχείριση των ακαθάρτων των οικισμών Γλυκορίζου, Λιμίνης και Αγίας Τριάδας Κεραματών και την διόδευση αυτών στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) της πόλης της Άρτας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ και είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ και πόρους της ΔΕΥΑΑ. Επιπλέον, επιτυγχάνεται η άμεση προστασία των επιφανειακών και υπόγειων υδατικών συστημάτων, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος, η προστασία της βιοποικιλότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των οικισμών.
Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής των εσωτερικών δικτύων και των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων, καθώς και των αγωγών μεταφοράς του συνόλου των λυμάτων των οικισμών στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της πόλης της Άρτας. Το εν λόγω δίκτυο θα είναι συνολικού μήκους 15.000 μέτρων, ενώ τα αντλιοστάσια που θα κατασκευαστούν θα είναι τρία.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αρταίων, Χρ. Τσιρογιάννης, αναφέρει: «Ήταν ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που δεσμεύτηκε η Δημοτική μας Αρχή, το οποίο και οδεύει προς υλοποίηση. Η περιοχή του Γλυκορίζου, ενώ φιλοξενεί την μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της πόλης της Άρτας, δεν είχε δικό της αποχετευτικό δίκτυο. Με το συγκεκριμένο έργο ικανοποιούμαι το δίκαιο αίτημα των κατοίκων. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΑ μπορούν και παραδίδουν έτοιμα προς υπογραφή έργα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ