EΠΙΣΤΟΛΗ προς τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη για το Επιχειρηματικό Πάρκο απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος, μεταφέροντας την έκπληξή του, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει «για την αλλαγή της θέσης του» από την τοποθεσία «Κριεκούκια» Αμμοτόπου στην Καλαμιά της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης.


Με την επιστολή του ο Ι. Γκολομάζος κάνει γνωστή προς τον δήμαρχο την ομόφωνη απόφαση των μελών του ΔΣ, σύμφωνα με την οποία τον καλούν σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση ώστε να προβεί σε ενημέρωση για τους λόγους της αλλαγής, όσο και για τις περαιτέρω προθέσεις του, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι το Επιμελητήριο Άρτας είναι εταίρος στην υλοποίηση του έργου, υπογράφοντας ήδη την σχετική προγραμματική σύμβαση.
Σημειώνει στην επιστολή του: «Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αιφνιδιαστική σας απόφαση για αλλαγή της θέσης του Επιχειρηματικού Πάρκου, την οποία ανακοινώσατε αρχικά σε τοπικό ραδιόφωνο και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι το Επιμελητήριο Άρτας είναι εταίρος στην υλοποίηση του έργου και ήδη έχει υπογράψει σχετική προγραμματική σύμβαση. Ωστόσο, δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα καμία επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις που μονομερώς δρομολογήσατε, γεγονός που – δεν σας κρύβουμε – μας λυπεί ιδιαιτέρως.
Από την έως τώρα συνεργασία μας ελπίζαμε ότι ένα χρονίζον έργο, που αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου για δεκαετίες, βαίνει επιτέλους προς την ολοκλήρωσή του. Η παλινωδία σας μάς δημιουργεί, όπως καταλαβαίνετε, ευλόγως πολλά ερωτήματα κι ακόμα περισσότερες ανησυχίες.
Γι’ αυτό, λοιπόν, και κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών του ΔΣ στην συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου, σας καλούμε να προσέλθετε σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση (ο χρόνος της οποίας θα καθοριστεί αμέσως μετά την αναμενόμενη απάντησή σας) ώστε να μας ενημερώσετε επίσημα και εμπεριστατωμένα τόσο για τους λόγους της αλλαγής, όσο και για τις προθέσεις σας από εδώ και πέρα.
Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Άρτας, θεωρούμε ότι οι εξελίξεις επιτάσσουν την άμεση συνάντηση των δύο πλευρών και την δημόσια τοποθέτησή σας παρουσία του ΔΣ. Θέτουμε δε ως προαπαιτούμενο εκ μέρους, σας την παρουσίαση ενός αυστηρού και ξεκάθαρου χρονοδιαγράμματος και, αν είναι εφικτό, την παρουσία μελετητή.
Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας και μέσα από έναν νηφάλιο δημόσιο διάλογο θα βρεθούν οι λύσεις ώστε το Επιχειρηματικό Πάρκο να μην καταντήσει νέο γεφύρι της Άρτας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ