Εκδηλώσεις, παραστάσεις, παιδικές προβολές και δράσεις για όλη την οικογένεια, περιλαμβάνονται στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αρταίων ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οι οποίες διοργανώνονται σε συνεργασία με Συλλόγους και άλλους φορείς της πόλης.


«Μετά τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία και τον στολισμό των δρόμων, των πλατειών, των χωριών και των γειτονιών του Δήμου – τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου – μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, που έχουν σχεδιαστεί με προτεραιότητα την ασφάλεια των δημοτών, έρχεται να κορυφώσει το εορταστικό κλίμα και να γεμίσει με χαρά και αισιοδοξία μικρούς και μεγάλους».
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, αναφέρει: «Διαμορφώσαμε ένα εορταστικό πρόγραμμα που μπορεί να προσφέρει χαρά σε όλους τους δημότες μας, αλλά πολύ περισσότερο στα παιδιά που είναι οι πρωταγωνιστές των εορτών. Σας περιμένουμε να μοιραστούμε όμορφες στιγμές πάντα με τα απαραίτητα μέτρα. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη».
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος επισημαίνει: «Ο Δήμος μας προσφέρει χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για όλους. Πρόκειται για μια μικρή γιορτή που θα γεμίσει χαμόγελα. Μικροί και μεγάλοι, μπορούν να διασκεδάσουν με δράσεις, με παιδικές παραστάσεις, ταινίες, ξωτικά, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας».
Εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια
Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται: «Από τις 17 Δεκεμβρίου, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, στην αίθουσα «ΣΚΟΥΦΑΣ», στην κεντρική πλατεία και στον πεζόδρομο της Σκουφά, στο παραποτάμιο πάρκο, ο Δήμος Αρταίων σε συ-νεργασία με Συλλόγους και άλλους φορείς της Άρτας, διοργανώνονται δράσεις για όλη την οικογένεια, με εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, εορταστικές μελωδίες, έκθεση φωτογραφίας, προβολές παιδικής ταινίας, αφήγηση παραμυθιών, παιδαγωγικά προγράμματα και άλλα».
Το πρόγραμμα από σήμερα και μετά
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, με εορταστικές μελωδίες από το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου: Από 11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι περιλαμβάνεται μουσικό πέρασμα από την Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ», στον ομώνυμο πεζόδρομο. Από 11:30 το πρωί έως 13:30, τα παιδιά διασκεδάζουν παρέα με τον Ρούντολφ και το Ξωτικό στον πεζόδρομο της Σκουφά. Στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, δίνεται χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Άρτας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανεβαίνει η παράσταση από την Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων«Τα Χριστούγεννα του Όλιβερ Τουίστ» του Καρόλου Ντίκενς (με εισιτήριο) στην αίθουσα του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», η μια 5 το απόγευμα και η δεύτερη 7 το βράδυ.
Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων: Από 11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι μουσικό πέρασμα από την Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ», στον ομώνυμο πεζόδρομο κι ακόμα: Χορευτική παράσταση από τον Σύλλογο «Αρμονία» με τίτλο «Armonia Dances for Christmas», 11:45 το πρωί, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου. Από 11:45 έως 1:15, στον πεζόδρομο της Σκουφά τα παιδιά διασκεδάζουν παρέα με τον Ξυλοπόδαρο, τον Ρούντολφ και το Ξωτικό. 12 το μεσημέρι φωτοβόλτα στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, με σημείο συνάντησης τα Δημοτικά Καταστήματα (στον Άγιο Δημήτριο, κτίρια ΣΕΣ), από τον Δήμο Αρταίων και την Φωτογραφική Ομάδα art.A’s. Στις 12:30, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, χορευτική παράσταση από το γυμναστήριο GYM G του Αθλητικού Συλλόγου Νηρέας – Νηρηίδες. Στις 1:10 στην πλατεία Αγίου Δημητρίου χΧορευτική παράσταση από το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Αναργύρων. Την ίδια μέρα (παραμονή Χριστουγέννων), 5:30 το απόγευμα, προβολή παιδικής ταινίας «Χριστούγεννα στη φάρμα των ζώων» (δωρεάν είσοδος), στην αίθουσα Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ».
Κυριακή 26 Δεκεμβρίου: «Christmas Kids Fun & Play», 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, φτιάξε την ομάδα σου κι έλα να παίξουμε, για παιδιά από Α΄ έως ΣΤ΄ δημοτικού, . Δηλώσεις συμμετοχής στην φόρμα εγγραφών στο site dartas.gr. Πληροφορίες 6972651848 και 6945850662. Συνδιοργάνωση Δήμου Αρταίων, Συλλόγου Δρομέων Άρτας και Αθλητικού Συλλόγου Άρτας «Τιτάνες».
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου: Στις 3 το μεσημέρι, στη λίμνη παραποτάμιου πάρκου, «Santa Lake”, επίδειξη Sup και Canoe από το Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων. Στις 5 το απόγευμα και 7 το βράδυ, παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Μια Νύχτα με τους καλικάντζαρους» από την σκηνή «Βυσσινόκηπος» βασισμένη στο κείμενο του Στρατή Μυριβήλη «Τα παγανά» και στα Ηπειρώτικα έθιμα του Δωδεκαημέρου (είσοδος δωρεάν). Η παράσταση φιλοξενείται στην αίθουσα του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ». Στις 6 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, παρουσίαση του παιδικού βιβλίου με τίτλο «Ο Φάρος» του συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλου.
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου: Προβολή παιδικής ταινίας με τίτλο «Χριστούγεννα στη φάρμα των ζώων» (δωρεάν είσοδος), 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ».
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου: Στις 12 το μεσημέρι, φωτοβόλτα στα αρχοντικά της πόλης, με σημείο συνάντησης τα Δημοτικά Καταστήματα (στον Άγιο Δημήτριο, κτίρια ΣΕΣ), από τον Δήμο Αρταίων και την Φωτογραφική Ομάδα art.A’s. Την ίδια μέρα προβολή παιδικής ταινίας με τίτλο «Χριστούγεννα στη φάρμα των ζώων» (δωρεάν είσοδος), 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ». Στις 6 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο «Η Πολυθρόνα του Νίτσε», αφήγηση παραμυθιών για τους μικρούς μας φίλους (πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2681077631).
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου: Μουσικό πέρασμα από τη Φιλαρμονική του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», από 11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι, στον ομώνυμο πεζόδρομο. Από 11.30 το πρωί μέχρι 1:30 το μεσημέρι, τα παιδιά διασκεδάζουν παρέα με τον Ρούντολφ και το Ξωτικό, στον πεζόδρομο της Σκουφά. Στις 5:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», προβολή παιδικής ταινίας με τίτλο «Χριστούγεννα στη φάρμα των ζώων» (δωρεάν είσοδος).
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς: Από 11 το πρωί έως 1 το μεσημέρι, μουσικό πέρασμα από την Φιλαρμονική του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» στον ομώνυμο πεζόδρομο. Από 11:30 έως 1:30 στον ίδιο πεζόδρομο, τα παιδιά διασκεδάζουν παρέα με τον Ρούντολφ και το Ξωτικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ