Ενεργό δίκτυο σχέσεων με τοπικούς φορείς που έρχονται σε επαφή με νέους και λειτουργούν ως σύμμαχοι στο έργο της πρόληψης, υποστηρίζοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων, έχει δημιουργήσει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνική Υγείας Άρτας.


«Ένα σημαντικό μέρος του έργου μας -τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου του Κέντρου- είναι η κινητοποίηση και η συνένωση των υπαρχόντων δεσμών και δικτύων, για ενεργή εμπλοκή σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη της χρήσης ουσιών, ώστε να αντιμετωπίζονται ποικίλες ανάγκες».
Στο πλαίσιο της δικτύωσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους της ΤΟΜΥ (Τοπική Ομάδα Υγείας) του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αρταίων για το έργο τους.
«Μέσα απ’ αυτές τις συνεργασίες με φορείς κοινωνικής πρόνοιας με θεσμικό ρόλο που πιστεύουν στις αρχές της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης -προστίθεται-, μπορούμε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας αλλά και στην διεπιστημονική προσέγγιση των εξαρτήσεων, του κοινωνικού αποκλεισμού και της κοινωνικής ευαλωτότητας».
Το Κέντρο Πρόληψης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους φορείς για την συνεργασία και εύχεται οι γνωριμίες να γίνονται πηγές ανταλλαγής απόψεων, αλληλεγγύης, εκπαίδευσης και ανατροφοδότησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ