ΩΣ πολύ μεγάλη απώλεια του χώρου της εκπαίδευσης χαρακτηρίζεται ο θάνατος του Μιχάλη Κουρουτού, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας).


«Ο πρόεδρός μας, ο ηγέτης της Ομοσπονδίας μας – σημειώνει η ΟΙΕΛΕ – ταξιδεύει από το πρωί (περασμένη Παρασκευή) στο επέκεινα, μετά από γενναία μάχη σχεδόν τεσσάρων μηνών στην εντατική. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την συντριβή, την οδύνη, τον πόνο όλων μας, των συντρόφων, των συνοδοιπόρων, των αγωνιστών, των φίλων».
Με τον Μιχάλη Κουρουτό η εφημερίδα μας είχε συχνή επικοινωνία όταν πριν αρκετά χρόνια είχε ξεσπάσει το μεγάλο σκάνδαλο στην Άρτα με τα «μαϊμού» πτυχία που μοίραζαν τότε, μεταξύ άλλων, οι σχολές «Ευρώπη» και «ΤΟΜΗ». Το σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας το 2006 όταν ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είχε εντοπίσει ιδιωτικά ΤΕΕ σε Άρτα, Λάρισα, Τρίκαλα, Καβάλα, Αθήνα, τα οποία παρείχαν συνολικά 5.000 πτυχία με άριστα με αποτέλεσμα οι κάτοχοι να διοριστούν με αυξημένη μοριοδότηση σε νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλους δημόσιους φορείς.
Μάλιστα απ’ ότι έδειξε η έρευνα της ΟΙΕΛΕ με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο πρόεδρό της Μιχάλη Κουρουτό που είχε επισκεφθεί πολλές φορές την Άρτα, για την χορήγηση των πλαστών πτυχίων τα δύο ΤΕΕ αποσπούσαν από 5.000 έως 15.000 ευρώ. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι κάτοχοι δεν παρακολούθησαν ούτε μια ώρα διδασκαλίας.
Πολέμησε σκληρά αυτή την διαπλοκή και με εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης ο Μιχάλης Κουρουτός, κάτι που η Άρτα γνώρισε από κοντά. Είθε το έργο του να έχει και συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ