Δυστυχώς, διαπιστώθηκε  ότι οι παραγωγοί εσπεριδοειδών δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα ενώ βρισκόμαστε στα τέλη του 2021. Τα πλέον αρμόδια χείλη αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο ζήτημα, πως υπάρχει κάποιο διαδικαστικό – τεχνικόπρόβλημα με την εκταμίευση της αποζημίωσης.

Στα μέσα Οκτωβρίου, κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου και κοινοποιούσαμε την κραυγή αγωνίας των παραγωγών για άμεση καταβολή της επιχορήγησης, ενώ την ίδια περίοδο ο τοπικός τύπος, δημοσίευε λεπτομέρειες της αποζημίωσης και την άμεση εκταμίευσή της.

Θέλω να ξεκαθαρίσω από την μεριά μου, πως δεν έχω τη διάθεση να καπελώσω την όποια ενέργειακαι να εκμεταλλευτώ την αγωνία των παραγωγών. Είναι όμως υποχρέωσή μου, από τον ρόλο μου στοτοπικό γίγνεσθαι αλλά και ως ενεργός πολίτης, να συμμερίζομαι την ανάγκη επιβίωσης των αγροτών – βιοπαλαιστών στην δύσκοληοικονομική συγκυρία που διανύουμε λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, και επιπλέον να ενεργοποιήσω τους αρμόδιους να επιταχύνουν τις όποιες διαδικασίες για την αποζημίωση. Σε αυτό το σημείο, οφείλω να επισημάνω την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας, να στηρίξει όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα.

Πιστεύω έστω και την ύστατη ώρα, να επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, αποτελώντας βάλσαμο για τον εσπεριδοπαραγωγό. Οφείλουμε, πόσο μάλλον οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, να ενημερώσουμε τον αγροτικό κόσμο της Άρτας, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας εκταμίευσης, ώστε ο κάθε τοπικός παραγωγός να κάνει τον προγραμματισμό του για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Ο Ντίνος Παπαδημητρίου είναι πολιτευτής ΝΔ Άρτας, σύμβουλος Επιχειρήσεων, MSc

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ