ΣΥΜΦΩΝΑ με κάποιες τελευταίες πληροφορίες, ακούγεται έντονα το όνομα του Κώστα Σκούμα (φωτο) για την θέση αρχηγού της ΕΛΑΣ, ενόψει των επικείμενων κρίσεων (πιθανόν τέλη Ιανουαρίου).


Οι συζητήσεις, αναφέρουν διάφορες πηγές, έχουν ήδη ξεκινήσει και επειδή λήγει η θητεία του νυν αρχηγού Μιχάλη Καραμαλάκη, ενώ παράλληλα ακούγεται ότι αναμένεται να αποστρατευθούν ο υπαρχηγός Ανδρέας Δασκαλάκης και ο επιτελάρχης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, μεγάλο φαβορί για την κορυφαία θέση θεωρείται ότι είναι ο υποστράτηγος και νυν γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Κωνσταντίνος Σκούμας.
Εν τω μεταξύ, όπως όλα δείχνουν, διόλου απίθανο να δούμε να «κονταροχτυπιούνται» για την αρχηγία της ΕΛΑΣ τον συμπατριώτη μας κ. Σκούμα και τον Α. Δασκαλάκη. Το προβάδισμα, ωστόσο, φέρεται να έχει ο καταγόμενος από το Τετράκωμο Κ. Σκούμας καθώς παίρνει υψηλή… βαθμολογία ως προς την μάχιμη εμπειρία του, τις ικανότητές του στην διαχείριση κρίσεων και την αποτελεσματικότητα, στοιχεία που άλλωστε έχουν αξιολογηθεί θετικά από την πολιτική ηγεσία.
Έπειτα ας μην ξεχνάμε και τις συστάσεις που μπορεί να δώσει ο νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας από τους Ραφταναίους Τζουμέρκων, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον Κώστα Σκούμα όταν προΐστατο στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ικανότητές του.
Αν πάντως βρεθεί στην κορυφή της πυραμίδας της ΕΛΑΣ, θα είναι η πρώτη φορά που αστυνομικός από την Άρτα φτάνει τόσο ψηλά. Νομίζουμε ότι το αξίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ