Την Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ), επέλεξε – σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου – ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, για να προσκαλέσει στο γραφείο του τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Αγία Θεοδώρα, Χαράλαμπο Μπίζα και τον πρόεδρο του Συλλόγου «Αγκαλιά» Αλέκο Γεωργοδήμο.


Τους δύο εκπροσώπους των ατόμων με ειδικές ανάγκες ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του σχετικά με την παραχώρηση οικοπέδου δύο στρεμμάτων προκειμένου να δημιουργηθεί στέγη μόνιμης διαβίωσης ΑμεΑ για όλο τον νομό Άρτας.
«Έχω πολλές φορές συνομιλήσει με γονείς που αγωνιούν όταν θα φύγουν από τη ζωή τι θα απογίνουν τα παιδιά τους» ανέφερε ο Χρ. Τσιρογιάννης, προσθέτοντας: «Το μεγάλο αυτό έργο που οραματιζόμαστε έρχεται να δώσει απάντηση σ’ αυτό το δύσκολο και βασανιστικό για πολλούς ερώτημα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο σπίτι που θα τα υποδεχτεί και θα γίνει η δεύτερη οικογένεια τους. Θα προχωρήσουμε από κοινού με τους αρμόδιους Συλλόγους και φορείς, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την χρηματοδότηση του έργου στην νέα προγραμματική περίοδο».
Με τις δηλώσεις τους οι κ. Μπίζας και κ. Γεωργοδήμος, αγκάλιασαν τη νέα πρωτοβουλία του Δήμου, τονίζοντας πως κινείται στην σωστή κατεύθυνση, δηλαδή της ισότιμης μεταχείρισης όλων των πολιτών και του σεβασμού των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες και πρόσθεσαν: «Το έργο αυτό θα ανήκει σε όλο τον νομό».
Υπενθυμίζεται πως όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Αρταίων έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την απρόσκοπτη πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην πόλη και την ισότιμη συμμετοχή τους σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Μεταξύ των παρεμβάσεων ήταν νέες ράμπες σε γειτονιές και στο κέντρο, νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ με σήμανση σε δρόμους και δημοτικά πάρκινγκ, όδευση τυφλών, υπηρεσίες για καλύτερη εξυπηρέτηση και εγκαταστάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση σε αθλητικές δομές και σχολεία. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου στο Γλυκόριζο, τις ράμπες ΑμεΑ στην θάλασσα της Κορωνησίας, στο νέο όχημα που πρόσφατα απέκτησαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου και την πρόθεση για δημιουργία παιδικής χαράς ΑμεΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ