Καλαίσθητα μεν τα φωτιστικά σώματα που τοποθετήθηκαν κατά μήκος των οδών και των πεζοδρομίων μπροστά από την Παρηγορήτισσα, όμως μάλλον κάτι διέφυγε στους μελετητές του έργου.


Θυμίζουμε ότι αφορά την ανάπλαση χώρου μπροστά από το Βυζαντινό Μνημείο, όπου μεταξύ των άλλων παρεμβάσεων -και ορθώς- προβλέφθηκε ο φωτισμός των οδών. Το πρόβλημα μάλλον ξεκινά από την επιλογή των φωτιστικών σωμάτων. Είναι ψηλά και καθώς η Παρηγορήτισσα βρίσκεται σ’ έναν από τους επτά λόφους της Άρτας, η εικόνα της από μακριά καταστρέφεται με τόσους στύλους που παρεμβάλλονται.
Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα μνημείο Unicom, δηλαδή μοναδικό στο είδος του, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επισκεπτών και επιστημόνων. Σημείο αναφοράς δηλαδή για την Βυζαντινή ιστορία της Άρτας. Δεν ξέρουμε αλλάνα… διαπιστώνουμε πως η εικόνα του μνημείου καταστρέφεται τουλάχιστον αν κάποιος την φωτογραφίσει από απόσταση, λόγω των πολλών φωτιστικών που την περιβάλλουν. Ας το εξετάσουν πάντως οι πιο ειδικοί. Ίσως υπάρχουν κι άλλες λύσεις.
ΥΓ: Όσο για τα φωτιστικά σώματα που αγοράστηκαν, νομίζουμε ότι δεν θα πάνε χαμένα. Είναι πολλά τα σημεία στην πόλη μας που χρειάζονται φωτισμό. Μια που είναι και καλαίσθητα …ακόμα καλύτερα.
ΒΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ