Με ιδιαίτερη χαρά διαβάσαμε την είδηση ότι το νέο λιμάνι της Κόπραινας βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και έτσι το σύγχρονο Αλιευτικό Καταφύγιο, που έχει ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να φιλοξενεί κότερα και ιστιοπλοϊκά σκάφη, άνοιξε τις πύλες του, προσδίδοντας έτσι ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική στην ευρύτερη περιοχή.

Οι προσπάθειες και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, που είχαν ξεκινήσει πριν 19 περίπου χρόνια, βρήκαν ανταπόκριση και ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο υλοποιήθηκε.

Ταυτόχρονα, όμως, βρέθηκε χώρος και για το διαβόητο «κατόπιν ενεργειών μου», από πολιτευτή της ΝΔ. Που ξεχνά, όμως, να αναφέρει ποιος έδωσε τα χρήματα, ποια ήταν η κυβέρνηση που έκανε επιτέλους πράξη το δίκαιο αίτημα 19 ετών.

Να λησμόνησε άραγε ότι αλλεπάλληλες κυβερνήσεις έριχναν στο καλάθι των αχρήστων το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και χρειάστηκε να έρθει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, εν μέσω μνημονίων, για να δημοπρατήσει το έργο, προϋπολογισμού 3.400.000€, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;

Όπως με το Γεφύρι της Πλάκας, που οι κυβερνώντες αλληλοβραβεύτηκαν για ένα έργο, για το οποίο δεν έβαλαν ούτε ένα λιθάρι πάνω σε πέτρα, κρατώντας μακριά και απρόσκλητους από τη βράβευση τους πραγματικούς συντελεστές, ακόμα και τους πετράδες που μόχθησαν με ήλιο και βροχή, μη τυχόν και επισκιαστούν οι ίδιοι, έτσι και με το Αλιευτικό Καταφύγιο της Κόπραινας, οι «πονηροί πολιτευτές», που έλεγε ο Σαββόπουλος, επιχειρούν να καπηλευθούν το έργο και τον κόπο άλλων, για να τρυγήσουν αυτοί κομματικά οφέλη και ψήφους.

Ξεχνώντας, όμως, ότι τα δημόσια έργα πραγματοποιούνται με χρήματα του ελληνικού λαού και ότι μόνο σε αυτόν ανήκουν. Λησμονώντας (?) να μνημονεύσουν ποιοι έδωσαν λύση στα μπλοκαρισμένα έργα και προοπτική ζωής απέναντι στη χρόνια εγκατάλειψη της περιοχής μας.

Παρά ταύτα, εμείς τους καλούμε να ολοκληρώσουν τα έργα που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία οι ίδιοι βάλτωσαν, το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα, το Πάρκο Ορεινών Δραστηριοτήτων στο Σταυρό Θεοδωριάνων, το δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα, το δρόμο Καταρράκτη – Βουργαρέλι, την αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου και τόσα άλλα έργα και ας βγούνε μετά, με πανηγυρικές αναρτήσεις τους σε Social Media και Δελτία Τύπου, να αυτοθαυμάζονται για το «έργο» τους.

Διότι, τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας και όχι οι μικροκομματικές ή ψηφοθηρικές βλέψεις του καθενός…

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ