Τρεις περιπτώσεις μεταμο-σχευτικής δραστηριότητας σε ένα διήμερο, 18 και 19 Νοεμβρίου, καταγράφονται στο ενεργητικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την διοίκηση, την Πέμπτη της περασμένης εβδομάδας στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» έγινε λήψη οργάνων με την συνεργασία στελεχών της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων και της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού από γυναίκα 69 ετών, η οποία απεβίωσε.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη μεταμόσχευση νεφρού που ελήφθη από 49χρονο και μεταμοσχεύθηκε στην πενήντα ενός ετών αδελφή του η οποία έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ακολούθησε μια δεύτερη, επίσης νεφρού, με την χρησιμοποίηση μοσχεύματος που είχε ληφθεί την προηγούμενη μέρα και έγινε σε νεφροπαθή ασθενή άνδρα του νοσοκομείου, ηλικίας 65 ετών. Οι τρεις ασθενείς, οι δυό που δέχθηκαν τα μοσχεύματα και ο ζώντας δότης, σύμφωνα με την διοίκηση, νοσηλεύονται σε άριστη κλινική κατάσταση στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού, με τα δύο νεφρικά μοσχεύματα να εμφανίζουν εξαιρετική λειτουργία.

Οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς από την γυναίκα που απεβίωσε, θα πραγματοποιηθούν σε ασθενή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και σε ασθενή στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ