Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά Άρτας διατυπώνει την αντίθεσή του στην εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου, καλώντας την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να σταματήσει κάθε διαδικασία αδειοδότησης.


«Είμαστε αντίθετοι με την τακτική του αποφασίζω και διατάσσω πριν από μας για μας και χωρίς καμία επικοινωνία και ενημέρωση, χωρίς την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, η οποία αφουγκράζεται τον σφυγμό της κοινωνίας και θα πρέπει να αποφασίζει για τον τόπο της», ανέφερε στην εισήγησή της η δήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση.
Στην εισήγησή της πρόσθεσε επίσης: «Την δημιουργία του πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού την μάθαμε από δημοσιεύματα εφημερίδων. Ουδέποτε ενημερωθήκαμε για να ενημερώσουμε από την πλευρά μας το Δημοτικό Συμβούλιο. Αγωνιωδώς προσπαθήσαμε με επιστολή μας να έρθουμε σε επαφή αρχικά με την ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ζητώντας τη μελέτη, αλλά ουδέποτε λάβαμε απάντηση. Το ίδιο συνέβη και με την επιστολή στις 18 Αυγούστου 2021 προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, από το οποίο πάλι δεν πήραμε απάντηση».
Αναφορικά με το μοντέλο ανάπτυξης της λίμνης, η Ροζίνα Βαβέτση τόνισε ότι εστιάζεται στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη και πρόσθεσε: «Προβληματιζόμαστε για το πώς θα μεταφέρεται η ενέργεια από το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σε περιοχές που είναι ήδη επιβαρυμένες από τα δίκτυα υπερυψηλής τάσης. Επιτέλους, ας αντιληφθούν οι κύριοι που ζητούν να έρθουν στον τόπο μας, ότι πρώτοι τον λόγο έχουμε εμείς οι πολίτες αυτής της περιοχής, τους οποίους οφείλουν να σέβονται και όχι να τους παραβλέπουν».
Ταυτόχρονα έκανε γνωστή την αρνητική απόφαση (Ιούνιος 2021) της τοπικής κοινότητας Πέτα για την δημιουργία πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου. Υπενθυμίζεται ότι πίσω από την εγκατάσταση βρίσκεται η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και πως ο σχεδιαζόμενος σταθμός είναι ισχύος 103 μεγαβάτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ