Οχι έναν αλλά όλους τους Αγίους του θρησκευτικού μας εορτολογίου είχε δίπλα του ένα μικρό κοριτσάκι πεντέμιση ετών.

Βαδίζοντας κατά μήκος του πεζοδρομίου με την δίδυμη αδελφούλα του και τους γονείς να ακολουθούν, στάθηκαν στη γωνία επί της Κομμένου,στο ύψος των φαναριών (κτήριο που στεγάζονταν παλιά το Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο). Εκεί όπου ακριβώς ο Δήμος έχει τοποθετήσει προστατευτικά κάγκελα, που όμως αφήνουν εκτεθειμένο σημείο κάθετα σε ελάχιστα μέτρα προς το κτήριο. Το κενό «βλέπει» διπλανό οικόπεδο σε βάθος πάνω από τέσσερα μέτρα. Στο σημείο αυτό, λοιπόν, το ένα παιδί έπεσε με την πλάτη στο κενό.
Έπεσε δηλαδή ανάσκελα σε βάθος πάνω από τέσσερα μέτρα μένοντας ξαπλωμένο στο έδαφος. Μόλις ο πατέρας είδε το παιδί να πέφτει πήδηξε αμέσως έντρομος στο κενό φοβούμενος ότι είχε να αντιμετωπίσει το μοιραίο… Ευτυχώς το παιδί άνοιξε τα μάτια του, βάζοντας σοκαρισμένο τα κλάματα. Κάτω, εκτός από χόρτα, υπήρχαν και πέτρες Κι ένας Θεός ξέρει πως δεν βρέθηκαν εκεί που θα προκαλούσαν τα χειρότερα.
Όπως,επίσης,αν η πτώση του ήταν κάθετη στο τοιχίο, θα κινδύνευε άμεσα από τα οικοδομικά σίδερα που εξέχουν μέσα από το μπετό. Βλέποντας το χώρο, εξετάζοντας το ύψος και ακούγοντας την περιγραφή του γεγονότος, σου σφίγγεται η καρδιά. Δεν μπορείς να πιστέψεις την παρ’ ολίγον τραγωδία για μερικά ακόμα μέτρα κάγκελο. Διότι ναι μεν ο χώρος κάθετα στο πεζοδρόμιο όπως βλέπετε στη φωτο είναι ιδιωτικός, όμως δεν θα χάνονταν ο κόσμος αν ο Δήμος τοποθετούσε τρία μέτρα ακόμα κάγκελο για να προστατέψει τους πολίτες από πιθανή πτώση. Ή ακόμα κι αν λόγω ιδιοκτησίας δεν είχε την δικαιοδοσία να το κάνει, ας φρόντιζε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη να προβεί εκείνος σε κάποια προστατευτικά μέτρα.
Όχι μόνο τα παιδιά, κινδυνεύουν παράλληλα και οι μεγάλοι. Αν είναι βράδυ και βαδίζει κάποιος με χαμηλή ορατότητα λίγο πιο κοντά προς το κτήριο εύκολα μπορεί να πέσει στο κενό. Επειδή η επικινδυνότητα αυτού του ακάλυπτου χώρου είναι δεδομένη και πλέον δυστυχώς πιστοποιημένη με τον χειρότερο τρόπο, κι επειδή δεν ξέρουμε αν σε άλλη κακιά στιγμή οι Άγιοι θα είναι ξανά …διαθέσιμοι να παρέμβουν όλοι μαζί, ας σπεύσουν οι αρμόδιοι να δώσουν λύση για την ασφάλεια όλων.
Και έχουν αργήσει! Διότι το ατύχημα δεν σημειώθηκε χτες. Έχει αρκετό καιρό που συνέβη, χωρίς -δυστυχώς- να φροντίσει κανείς για τα απαραίτητα μέτρα. Αυτός, εξάλλου, είναι ο λόγος που καταγράφεται τώρα από τον «Τ». Σε κάθε περίπτωση είναι σκέτη τρέλα να υπάρχουν μέσα στον αστικό ιστό τέτοιες θανατηφόρες παγίδες. Σπεύσατε, γιατί τώρα μπορεί να αποφεύχθηκε το μοιραίο, δεν θα συμβαίνει ωστόσο πάντοτε. Σπεύσατε πριν φτάσουμε στη στιγμή να ψάχνουμε ποιος έχει την ευθύνη και ποιος όχι. Πριν πιάσουμε το μοιρολόγι γιατί τότε θα είναι αργά για κλάματα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ