Λίγο πριν εξαντλήσει τα όρια αντοχών του εις ότι αφορά την αντιμετώπιση του 4ου κύματος πανδημίας βρίσκεται το νοσοκομείο Άρτας.


Ο αριθμός θετικών κρουσμάτων στην κοινότητα αυξάνει καθημερινά και μεταξύ αυτών αρκετά χρήζουν νοσηλείας. Έως το μεσημέρι της Δευτέρας το νοσοκομείο της πόλης μας έφτασε να νοσηλεύει συνολικά 26 περιστατικά, χωρίς όμως – έως εκείνη τη στιγμή – να χρειάζεται κάποιος από τους ασθενείς διασωλήνωση.
Για την αντιμετώπιση του νέου κύματος απαιτήθηκαν ξανά χωροταξικές ανακατατάξεις. Ως εκ τούτου σε κλινικές covid-19 μετατράπηκαν εξ ολοκλήρου η Παθολογική Κλινική στον 4ο όροφο, η Ουρολογική στον 3ο, που μαζί με την Μονάδα Αρνητικής Πίεσης δέχονται αποκλειστικά ασθενείς προσβεβλημένους από τον ιό. Έτσι, τα παθολογικά και ουρολογικά περιστατικά νοσηλεύονται διάσπαρτα στις υπόλοιπες κλινικές ήτοι: Καρδιολογική, Χειρουργική, Ορθοπεδική και Πνευμονολογική.
Σύμφωνα με την διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής και διευθύντρια covid-19 του νοσοκομείου Λένα Αθανασίου, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι 64 έτη, με τον μικρότερο ασθενή να είναι 19 και τον μεγαλύτερο 94 ετών.
Η Λένα Αθανασίου επισημαίνει ότι η έξαρση της νόσου αποτελεί γεγονός, όμως είναι άγνωστο αν βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του νέου κύματος. «Σε κάθε περίπτωση πάντως – τονίζει η ίδια προς την εφημερίδα μας – απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή απ’ όλους. Διότι μπορεί οι εμβολιασμένοι πολίτες να έχουν κάποια παραπάνω προνόμια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να κινούνται χωρίς να λαμβάνουν μέτρα».
Εξάλλου, όπως σημειώνει η εμπειρότατη γιατρός «χρειάζονται και τα δυο, εμβόλιο αλλά και μέτρα προστασίας, γιατί το σύστημα υγείας δεν αντέχει τις πιέσεις». Πολύ απλά οι ειδικοί συστήνουν να περιοριστούμε λίγο αυτή την περίοδο ώστε να ανακόψουμε την ταχύτητα μετάδοσης που όλα δείχνουν ότι είναι αυξημένη. Την ίδια στιγμή ο αριθμός του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο μας, όπως και των νοσηλευτών, είναι χαμηλότερος σε σχέση με το προηγούμενο κύμα της πανδημίας στο νομό μας, καθώς βρίσκονται αρκετοί σε αναστολή εργασίας.
Βίκυ Καινούργιου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ