Σύμφωνα με τον έγκριτο επιστημονικό οίκο Elsevier, στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως κατατάσσονται δύο μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα.


Πρόκειται για τους καθηγητές του Τμήματος Αλέξανδρο Τζάλλα και Χρυσόστομο Στύλιο, οι οποίοι με βάση την απήχηση του ερευνητικού τους έργου στο επιστημονικό πεδίο που υπηρετούν,εντάχθηκαν στον ετήσιο κατάλογο των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως. Η ερευνητική συμβολή των δύο καθηγητών -τονίζεται σε ανακοίνωση του Τμήματος-,αφορά τους επιστημονικούς τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της βιοϊατρικής τεχνολογίας και της ιατρικής πληροφορικής.
«Η διάκριση αυτή -προστίθεται- αντανακλά την υψηλού επιπέδου έρευνα που διεξάγεται στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και η οποία συμβάλλει παράλληλα στην διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η λίστα αυτής της κατάταξης ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου σε περισσότερους από 6.800.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποπεδία. Η κατάταξη χρησιμοποιεί αναφορές από το Scopus, την διεθνή επιστημονική βάση δεδομένων, και παρουσιάζονται ξεχωριστά δεδομένα για τον συνολικό αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου των επιστημόνων καθ ‘όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας και κατά τη διάρκεια του ενός έτους (2020).
Η σπουδαία αυτή διάκριση πιστοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα, η οποία πραγματοποιείται στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, και η οποία μαζί με την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας και την εκτεταμένη συμβολή στην τοπική κοινωνία, αναδεικνύουν το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα σε ένα από τους σημαντικούς πόλους εκπαίδευσης και έρευνας της περιοχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ