ΟΧΙ μόνο τους οκτώ νέους αντιδημάρχους αλλά και το όνομα του προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου για την επόμενη διετία, ανακοίνωσε στην συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας την Κυριακή, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ουδεμία έκπληξη βέβαια διότι προτεινόμενος προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ξανά ο Κώστας Τράμπας (φωτο), δικηγόρος, ο οποίος εκτιμούμε ότι θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από συμβούλους της μειοψηφίας, καθώς με την ακέραιη και δημοκρατική του στάση κατέστη σχεδόν κοινής αποδοχής.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στις δημαιρεσίες μετά την έναρξη θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής πριν δύο χρόνια, εκτός από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, ψηφίστηκε ακόμα και από τους Γιώργο Μπαλάγκα (επικεφαλής συνδυασμού) και τους συμβούλους του Κώστα Μάρο, Γιώργο Καραγιώργο, Δημήτρη Νταλάκα, ενώ ο Ηλίας Κοσμάς ψήφισε λευκό.
«Ναι» στην προεδρία Κώστα Τράμπα είπε επίσης ο συνδυασμός του Γιάννη Παπαλέξη, με τον οποίο εκλέχθηκαν οι Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου, Βαγγέλης Σκανδάλης, Χριστίνα Σπάκα και Χρήστος Αγγέλης, ενώ λευκό ψήφισε ο συνδυασμό της Λίτσας Κιτσαντά με τον οποίο εκλέχθηκε και ο Στέφανος Παπακίτσος, γυναικολόγος – μαιευτήρας και λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Στράτο Καλλώνη, στον οποίο σύμβουλος είναι και ο ΒησσάρηςΖιώβας.
Ο συνδυασμός της Τζένης Ταπραντζή – Κοίλια είχε υποδείξει για πρόεδρο τον Αθανάσιο Μιχάλη. Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της πρώτης διετίας Κώστας Μάρος από τον συνδυασμό του Γ. Μπαλάγκα και Χριστίνα Σπάκα από τον αντίστοιχο του Ι. Παπαλέξη προσχώρησαν σε κείνον του δημάρχου. Επομένως στους 12 προστέθηκαν δύο.
Κανονικά οι δημαιρεσίες για το νέο πρόεδρο έπρεπε να γίνουν με το κλείσιμο της διετίας, διότι τόση είναι η θητεία, όμως λόγω πανδημίας δόθηκε παράταση και γι’ αυτό θα διεξαχθούν την πρώτη Κυριακή του νέου χρόνου (2 Ιανουαρίου).
Όλα, λοιπόν, δείχνουν ότι η πρόταση για ανανέωση της θητείας του Κώστα Τράμπα θα περάσει. Και καλώς φυσικά διότι αποδεδειγμένα προσδίδει κύρος στο ύπατο θεσμικό όργανο της αυτοδιοίκησης και παράλληλα λειτουργεί με τον απαιτούμενο σεβασμό προς όλες τις παρατάξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ