Για ανικανότητα της κυβέρνησης να πείσει του πολίτες να εμβολιαστούν και αδυναμία του ελεγκτικού μηχανισμού, κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας ύστερα από τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν. Μια ανικανότητα, που όπως σημειώνει «καλούμαστε εμείς να την καλύψουμε».


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Από την αρχή της πανδημίας, ενάμιση χρόνο τώρα, οι επιχειρήσεις μας έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος όλης της πανδημικής κρίσης και έχουν υποστεί τις περισσότερες συνέπειες απ’ όλους τους κλάδους.
Μας έκλεισαν τα μαγαζιά μας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να μας αιτιολογήσουν αυτή τους την απόφαση. Μας επέβαλαν κωμικοτραγικές μεθόδους πωλήσεων (clickaway-clickinside), οδήγησαν τις επιχειρήσεις μας σε νέα δυσβάσταχτα χρέη και την κοινωνία σε αναταραχή. Λόγω των συνεχόμενων και ανεξήγητων lockdown, ζούσαμε σε μια καθημερινή αβεβαιότητα.
Παρόλα αυτά οι έμποροι πρωτοστάτησαν στους εμβολιασμούς και στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων βάζοντας πλάτη στην αντιμετώπιση της πανδημίας με στόχο να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες ως κοινωνία.
Τώρα, δύο μήνες πριν τα Χριστούγεννα και μέσα στην περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, μας επιβάλουν να κάνουμε τον “χωροφύλακα” στους πελάτες που θέλουν να έρθουν στις επιχειρήσεις μας. Την ανικανότητα της κυβέρνησης να πείσει του πολίτες να εμβολιαστούν και την αδυναμία του ελεγκτικού μηχανισμού, καλούμαστε να την καλύψουμε εμείς. Η απαίτηση να αναλάβουμε εμείς τον ρόλο του αστυνόμου-ελεγκτή για την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του rapidtest και της ταυτότητας (μόνο η αστυνομία έχει δικαιοδοσία να ζητά ταυτότητες στους πολίτες) για ταυτοποίηση στοιχείων των πελατών μας (εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους), προκειμένου να εισέλθουν στο κατάστημα, είναι απαράδεκτο και μόνο ως σκέψη.
Αποτέλεσμα των νέων μέτρων θα είναι να μειωθεί η αγοραστική κίνηση και ειδικά σε μία περίοδο που όλοι μας περιμένουμε να δουλέψουμε και να αυξήσουμε τους τζίρους των επιχειρήσεών μας ως μία τελευταία προσπάθεια να ανακάμψουμε και να επιβιώσουμε από τα δεκαετή μνημόνια και τα δύο χρόνια πανδημίας. Εφαρμόζουμε με μεγάλη επιτυχία τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρούμε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, αλλά δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας προς κάθε νέο περιορισμό και απαγόρευση.
Ενώ η κυβέρνηση στοχοποιεί και είναι ιδιαίτερα αυστηρή με το ελληνικό εμπόριο, κάνει τα στραβά μάτια με τα σουπερμάρκετ που αναμφισβήτητα η συγκέντρωση κόσμου είναι σαφώς μεγαλύτερη και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό. Επιβάλλεται άμεσα η κυβέρνηση να ανακαλέσει τα νέα μέτρα και να μας διευκολύνει να δουλέψουμε».
Με την ίδια ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας καλεί τους υπουργούς κ. Πλεύρη και κ. Γεωργιάδη να ανακαλέσουν τα νέα μέτρα που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις μας. Τον κυβερνητικό βουλευτή-
υπουργό κ. Στύλιο να πάρει θέση υπέρ των επιχειρήσεων μας. Τους τοπικούς βουλευτές κ. Γεροβασίλη και κ. Γκόκα να πιέσουν από τις θέσεις τους. Τον αντιπεριφερειάρχη και όλους τους δημάρχους του νομού να σταθούν δίπλα μας και με κάθε τρόπο να το εκφράσουν προς την κυβέρνηση. Το Επιμελητήριο Άρτας να προστατέψει τα μέλη του-επιχειρήσεις, διαμαρτυρόμενο προς τα αρμόδια υπουργεία αλλά και στην ΚΕΕΕ. Όλα τα επαγγελματικά Σωματεία του νομού Άρτας να ενωθούν και σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κλείσουν τα καταστήματά τους για μία ημέρα, που θα συναποφασιστεί, για αρχή. Την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος και Νήσων να ενημερώσει τα μέλη της-Εμπορικούς Συλλόγους, για να ορίσουν μια ημέρα κοινής κινητοποίησης.
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Λένης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ