ΘΕΤΙΚΗ απήχηση μεταξύ της τοπικής γνώμης είχε η είδηση ότι το Νταμάρι του Πέτα μετατρέπεται σε θέατρο και μάλιστα με πολύ σύγχρονες προδιαγραφές.
ΟΙ περισσότεροι εξ ημών γνωρίζουμε τον χώρο διότι κατά το παρελθόν όταν δήμαρχος του πρώην Δήμου Πέτα ήταν ο Θεόδωρος Μουσαβερές, δόθηκαν αρκετές συναυλίες.


ΕΠΙ σκηνής ανέβηκαν πολύ γνωστά ονόματα της Ελληνικής μουσικής που στις δηλώσεις τους δεν παρέλειπαν να μεταφέρουν τον θαυμασμό τους για τον χώρο και κυρίως βέβαια να συμφωνούν απόλυτα με την ιδέα συγκρότησης μιας πιο οργανωμένης πολιτιστικής υποδομής.
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ φιλοξενήθηκαν μόνο ένα καλοκαίρι, όμως στο επόμενο διάστημα κρίθηκε ότι το Νταμάρι δεν πληροί τις προϋποθέσεις συνέχισής τους επειδή – κατά βάση – δεν παρείχε ασφάλεια τόσο για το ακροατήριο όσο και για τους καλλιτέχνες.
ΜΕ έναν σεισμό ακόμα και μικρής εντάσεως κανένας δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί την αποφυγή για τα χειρότερα, όπως επίσης και από την πρόκληση πυρκαγιάς από τυχόν ηλεκτροπληξία παραδείγματος χάρη των ηχητικών μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων.
ΚΟΝΤΑ σ’ αυτά να προσθέσουμε τις εξόδους διαφυγής, την υγειονομική εικόνα, την έλλειψη θέασης της σκηνής ιδιαιτέρως από τους καθήμενους στις πίσω θέσεις, τα καμαρίνια και ένα σωρό άλλα.
ΤΟ αίτημα, λοιπόν, ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου θεάτρου κι αυτό ακριβώς πρόκειται να γίνει στο Νταμάρι.
ΤΟ σημαντικό είναι ότι τόσο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Νικ. Σκουφά με δήμαρχο τον Ευστάθιο Γιαννούλη όσο και από τη νυν με δήμαρχο την Ροζίνα Βαβέτση, η ιδέα του Θεόδωρου Μουσαβερέ υιοθετήθηκε, σπεύδοντας να την κάνουν πράξη.
Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε να γίνει επίπονη και διαρκής εργασία έως ότου εκπονηθούν οι μελέτες, διότι δεν ήταν μια και δύο αλλά πολλές.
Ο χώρος βρίσκεται σ’ ένα βαθύ κοίλωμα που ναι μεν φαντάζει εύκολο να δημιουργηθεί το αμφιθέατρο με τα καθίσματα, παράλληλα όμως έπρεπε να μελετηθούν οι τρόποι για την ασφάλεια θεατών και καλλιτεχνών και κυρίως αυτό.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ωστόσο, ότι οι μελέτες είναι τεχνικά επαρκέστατες και το λέμε αυτό διότι οπωσδήποτε εξετάστηκαν ώστε να δοθεί το «πράσινο» φως για την δημοπράτηση που αναμένεται μέσα στο 2022.
ΓΕΝΝΑΙΟ νομίζουμε ότι είναι και το ποσό (3.662.096), το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών από το κονδύλιο των 50 εκατ. ευρώ σ’ όλη τη χώρα που διατίθεται από το πρόγραμμα «Ελλάδα 1821-2021».
ΜΕ τον τρόπο αυτό δεν οδηγούμαστε σε ημίμετρα που άλλωστε τα έχουμε δει σε άλλα έργα.
ΕΧΟΥΜΕ τη γνώμη ότι θα φτάσει ώστε να παραδοθεί ολοκληρωμένο, καλύπτοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό της πολιτιστικές ανάγκες όχι μόνο του Δήμου Νικ. Σκουφά, αλλά του νομού συνολικότερα.
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ να μιλάμε για πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς απουσιάζει από την Άρτα ένα τόσο μεγάλο έργο που αναμένεται πράγματι να αποτελέσει κόσμημα.
ΠΛΗΝ των άλλων θα λύσει τα χέρια κυρίως του Δήμου Αρταίων, που μετά τα ήξεις αφήξεις για την χρήση του υπαίθριου θεάτρου στο Κάστρο, ξέμεινε εντελώς από έναν τέτοιο χώρο.
ΜΑΚΑΡΙ, βέβαια, να ευοδωθούν οι προσπάθειες για δημιουργία εντός του Κάστρου, εκεί όπου βρίσκονταν παλιά τα τένις, όμως όπως εμείς τα βλέπουμε μάλλον θα απαιτηθεί να διανυθεί χρόνος, καθώς το θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται σε επίπεδο συζητήσεων.
ΚΑΙ δύο και τρία και παραπάνω να γίνουν, καθόλου δεν πειράζει, το αντίθετο μάλιστα, γιατί θα προκύψει η ανάγκη για εναλλακτικές θέσεις, οπότε είναι καλοδεχούμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ