Τους άξονες της πολιτικής του παρουσίασε σήμερα (Τετάρτη 3 Νοεμβρίου) στην Άρτα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, μεταξύ άλλων άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αναπτυξιακό μοντέλο που εφαρμόζει στη χώρα και παράλληλα για την αξιοποίηση των κονδυλίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.
Όσον αφορά το αναπτυξιακό μοντέλο, επισήμανε ότι περνάει στα χέρια των λίγων ενώ για τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης ότι στην πλειοψηφία τους τα μεγάλα ποσά θα επιστρέψουν σε εταιρείες του εξωτερικού. Ο κ. Γερουλάνος έκανε λόγο για «πατριωτικό οικονομικό μοντέλο» καθώς και για δίκαιο εμπόριο, έννοιες που όπως είπε ήδη απασχολούν τις μικρές χώρες του εξωτερικού, καθώς η ανταγωνιστικότητα του εμπορίου χωρίς όρους και προϋποθέσεις δεν ευνοεί την εθνική οικονομία ούτε την μικρομεσαία επιχείρηση. Ταυτόχρονα πρότεινε η κατανομή των 60 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης να απευθυνθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, στηρίζοντας, μεταξύ άλλων, και παραγωγικούς τομείς. Ο ίδιος μίλησε για αποκέντρωση της εξουσίας και για την αναζήτηση της εμπιστοσύνης τόσο κεντρικά όσο στον χώρο της αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, των Συνεταιρισμών, των Ομάδων Παραγωγών, των Εργατικών Κέντρων κλπ.
Έμφαση έδωσε επίσης στην διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και την στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχείρησης, που λανθασμένα –όπως ανέφερε- σήμερα επιθυμούν να την σβήσουν από το χάρτη.
Τον Παύλο Γερουλάνο στην Άρτα υποδέχθηκε ο γραμματέας της ΝΕ Άρτας του ΚΙΝΑΛ Αλέξης Σερέτης, στελέχη του κόμματος, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός, ο πρώην δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣΑΦ Θόδωρος Χαρακλιάς, οι δημοτική σύμβουλος Βίκυ Βασιλάκη- Μητρογεώργου και άλλοι.
Περισσότερα σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» της Άρτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ