Είκοσι μήνες μετά το κλείσιμο της αυλαίας στο ζεστό θέατρο της ΑΘΟΑ, ελέω καραντίνας, ήρθε η στιγμή να ξαναζωντανέψει η σκηνή, να ανάψουν οι προβολείς και με το τρίτο κουδούνι ο Μητσάρας, ο Μπούλης, η Μαγδαληνή και ο Μυστήριος κύριος «Νεφράς» να ξαναδώσουν ζωή στο κείμενο και στους χαρακτήρες του έργου «Ωχ τα νεφρά μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου.
Οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας έπιασαν ξανά το νήμα από εκεί που απότομα κόπηκε και θέλουν να ξαναγίνουν κοινωνοί, μαζί με τους συμπολίτες μας, στην προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα και στις παλιές καλές αγάπες της καθημερινότητάς μας.
«Είμαστε εδώ λοιπόν δυνατοί -επισημαίνει σε ανακοίνωση Τύπου η δραστήρια ΑΘΟΑ- και σας θέλουμε κοντά μας σ’ αυτή την προσπάθεια ώστε να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα του θεάτρου στην πόλη μας.
Η δεύτερη πρεμιέρα μας θα γίνει αύριο Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και για οχτώ παραστάσεις έως και 14 του μηνός εκτός Δευτέρας, Τρίτης καιΤετάρτης».
Λίγα λόγια για την παράσταση «Ώχ, τα νεφρά μου»: Δύο φίλοι, δύο απόκληροι που παλεύουν να επιβιώσουν μαζεύοντας ανακυκλώσιμα σκουπίδια. Παιδιά ενός κατώτερου Θεού και θύματα της κοινωνίας που ατύχησαν να ανατραφούν, καταφέρνουν να επιβιώνουν με τιμιότητα και αξιοπρέπεια.
Ζουν σε μια τρώγλη, συντροφιά με κατσαρίδες και ποντίκια, χωρίς θέρμανση και χωρίς βοήθεια από κανέναν. Κι όμως αυτοί οι φτωχοδιάβολοι με έναν τρόπο ζουν σχεδόν ευτυχισμένοι, γιατί ο ένας ακουμπάει στον άλλον αντλώντας δύναμη από την δύναμη της φιλίας τους. Ώσπου εμφανίζεται στην ζωή τους ο «αξιοπρεπής – καθώς πρέπει» κύριος, για να παζαρέψει μαζί τους λίγες σταγόνες ευτυχίας, με αντάλλαγμα τα κορμιά τους. Είναι απίστευτο πως μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον όπου επικρατεί η φτώχεια, οι εκβιασμοί και εν τέλει η βία, μπορεί να στηθεί μια ξεκαρδιστική κωμωδία.
«Η γυναίκα είναι η αρχή και το τέλος της ζωής» Μητσάρας. Αυτή είναι η θεώρηση ενός ανθρώπου που η μοίρα, όπως λέει ο ίδιος, τον έθεσε στο περιθώριο. Αυτή η θεώρηση είναι το σωσίβιο που του επιτρέπει να επιπλέει στο πέλαγος της απόγνωσης και σ’ αυτό το σωσίβιο προσπαθεί να αγκιστρώσει και τον φίλο του, τον συνοδοιπόρο του στη μίζερη ζωή τους, τον Μπούλη. Και το καταφέρνει εν μέρει, φέρνοντάς του την Μαγδαληνή, η οποία θα αναλάβει να μυήσει τον «άβγαλτο» Μπούλη στην ερωτική τελετουργία.
Και ενώ αυτοί οι τρείς ήρωες του έργου «Ώχ τα νεφρά μου» ενώνονται για να δώσουν διέξοδο στην δυστυχία τους, ο «Κύριος Νεφράς» μπαίνει βίαια στη ζωή τους ανατρέποντας τα πάντα. Μπορεί ποτέ αυτό το σενάριο να είναι μια θεατρική κωμωδία; Κι όμως μπορεί και το καταφέρνει ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος με το ιδιοφυές του γράψιμο, αλλά και οι συντελεστές της ΑΘΟΑ με τις άψογες ερμηνείες τους.
Διανομή. Πρωταγωνιστούν κατά σειρά εμφανίσεως οι: Γιώργος Παπαδόπουλος (Μητσάρας), Στάθης Γιαλιτάτης (Μπούλης), Φίλιππος Καματήρας (Διονυσόπουλος), Δήμητρα Ντέμιτσα (Μαγδαληνή). Σκηνικά κοστούμια Γιώργος Παπαδόπουλος. Μουσικές επιλογές Χριστίνα Πάνου-Γιώργος Παπαδόπουλος. Make up artist Στέλλα Δράκου. Φωτογραφίες Αφροδίτη Γκανιάτσα. Φωτισμοί Γιώργος Νικολακόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ