ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ προς την εφημερίδα μας οι διαμαρτυρίες συμπατριωτών μας, οι οποίοι βγαίνοντας εκτός πόλης κατά τις εργάσιμες ημέρες, πέφτουν πάνω σε ένα άνευ προηγουμένου μποτιλιάρισμα στο ύψος της γέφυρας.
Ιδιαίτερα αυτό συμβαίνει κατά τις μεσημβρινές ώρες όταν στο συγκεκριμένο σημείο σχηματίζονται ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων. Ενδεχομένως εκείνο το διάστημα ένας μεγάλος αριθμός πολιτών σχολάει από τη δουλειά του, ενώ πολλοί επιστρέφουν στα σπίτια τους ύστερα από τις αγορές που έκαναν. Χωρίς βέβαια, να εξαιρούνται και εκείνοι που έρχονται να κάνουν την βόλτα τους ή να περάσουν την μέρα τους στα διάφορα στέκια της πόλης.
Αν σκεφτεί κανείς ότι η έξοδος κινείται προς τρεις κυρίως κατευθύνσεις, δηλαδή αριστερά προς τον κάμπο, ευθεία προς Φιλοθέη, Φιλιππιάδα, Πρέβεζα, Ιωάννινα κλπ και δεξιά προς Δημοτικές Ενότητες Ξηροβουνίου, Βλαχέρνας και ορεινά χωριά, εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε το κομφούζιο που σχηματίζεται, αλλά και την κυκλοφοριακή παγίδα των οδηγών στη γέφυρα.
Μήπως τελικά ήταν λάθος ο σχεδιασμός για την σύνδεση Άρτας – Κεραματών; Μήπως ελάχιστα θα μπορέσει να αποσυμφορήσει την κυκλοφορία; Μήπως από την συμπίεση των γραφειοκρατικών συμπληγάδων (απαλλοτριώσεις, αναθεωρήσεις λόγω των παράλληλων μελετών για την διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου κλπ) δεν πρόκειται να ξεκολλήσει ποτέ; Μήπως πρέπει να εξεταστεί ένας δομικός ανασχεδιασμός και αντί αυτής της γέφυρας να κατασκευαστεί μια καινούρια δίπλα στην υπάρχουσα;
Σε κάθε περίπτωση πάντως η σημερινή εικόνα είναι απαράδεκτη, καθώς οι συμπατριώτες μας είναι αναγκασμένοι να ανεβαίνουν έναν καθημερινό Γολγοθά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ