Στην Άρτα, στην αίθουσα του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ανεβαίνει η παράσταση «Η Κυρά της Ρω» που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάννη Σκαραγκά. Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Σταύρος Λίτινας και τον ομώνυμο ρόλο ενσαρκώνει η Φωτεινή Μπαξεβάνη.
Λίγα λόγια για την παράσταση: Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία.
Η Κυρά της Ρω είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σ’ έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές. Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παράσταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία.
Η Κυρά της Ρω θα κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει δυνατά. Το έργο παρουσιάστηκε σε διαφορετικές παραστάσεις και εκτός Ελλάδας, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία.
Ερμηνεία Φωτεινή Μπαξεβάνη, κείμενο Γιάννης Σκαραγκάς, σκηνοθεσία- σκηνικά – κοστούμια Σταύρος Λίτινας, φωτισμοί Στέλλα Κάλτσου, μουσική-σχεδιασμός ήχου Φωτεινή Μπαξεβάνη. Τα τραγούδια της παράστασης τραγουδάει η Βιολέτα Ίκαρη.
Πληροφορίες: Παράσταση Παρασκευή 5 Νοεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων, προπώληση 10 ευρώ, ταμείο 13 ευρώ. Προπώληση στο βιβλιοπωλείο Σπύρου, τηλέφωνο 2681 074598 και βιβλιοπωλείο «Η πολυθρόνα του Νίτσε», τηλέφωνο 2681077631. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2311825788, 2310-842509.
Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που συστήνει το υπουργείο Υγείας. Οι εισερχόμενοι στο χώρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ