Την απογραφή του ζωικού τους πληθυσμού για το έτος 2021 που είναι υποχρεωτική, καλούνται να κάνουν οι κτηνοτρόφοι (αιγοπροβατοτρόφοι, χοιροτρόφοι, βοοτρόφοι κλπ) και πτηνοτρόφοι, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
Η απογραφή γίνεται είτε στην ΔΑΟΚ είτε ηλεκτρονικά στη φόρμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (εκτυπώνοντας το ηλεκτρονικό αποδεικτικό απογραφής) κατά το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 15η Δεκεμβρίου 2021.
Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι τα μητρώα πλήρως ενημερωμένα ως εξής: Μέρος Α (στοιχεία εκμετάλλευσης).Μέρος Β (απογραφή όλων των ζώων για το έτος 2021). Μέρος Γ (Μεταβολές ζωικού πληθυσμού χωρίς ατομικό κωδικό αριθμό σήμανσης). Μέρος Δ΄(Αντικαταστάσεις μέσων σήμανσης). Μέρος Ε (Καταγραφή – μεταβολές ζωικού πληθυσμού με ατομικό κωδικό αριθμό σήμανσης). Τα μέρη (Α,Β,Γ,Ε) του μητρώου θα προσκομιστούν σε φωτοαντίγραφα.
Οι κτηνοτρόφοι υποχρεούνται: Να δηλώσουν την απογραφή για το έτος 2021 υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και δεν θα δοθεί καμιά παράταση. Ετεροχρονισμένες απογραφές θα καταγράφονται στην ΚΒΔ (Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων) με ανάλογες κυρώσεις από την αρμόδιο οργανισμό πληρωμών.
Το μητρώο να έχει αντιστοιχία με τα ενώτια που υποχρεωτικά είναι τοποθετημένα στα ζώα της εκτροφής. Θα γίνει επικαιροποίηση στοιχείων.
Να συμπληρώνουν αναλυτικά τα μητρώα τους. Μητρώα που δεν είναι πλήρως ενημερωμένα δεν θα παραλαμβάνονται.
Μετά από διασταυρωτικό έλεγχο των απογραφικών στοιχείων της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων από την αρμόδια αρχή Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ), θα επιβάλλονται εις βάρος των κτηνοτρόφων κυρώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (πχ περικοπές των επιδοτήσεων κλπ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ