ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ στην δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας Δήμου Αρταίων οι διεργασίες για τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων, για τους οποίους τον τελευταίο λόγο θα έχει ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης.
Προς τούτο, όμως, επιλέγει και αυτή τη φορά τον δημοκρατικό διάλογο, ο οποίος αναπτύχθηκε ήδη σε συνεδρίαση της ομάδας, καθώς έως την προσεχή Δευτέρα 1η Νοεμβρίου θα πρέπει να τοποθετηθούν. Οι αντιδήμαρχοι που ορίζονται στο Δήμο Αρταίων είναι συνολικά οκτώ, από τους οποίους έξι έμμισθοι και δύο άμισθοι. Έως πρότινος όταν και παραιτήθηκε, άμισθος ήταν ο αρμόδιος επί της καθαριότητας, Γιώργος Μπουκουβάλας που δεν αντικαταστάθηκε, όπως και ο νυν εκ μεταγραφής από τον συνδυασμό του Γιώργου Μπαλάγκα, Κώστας Μάρος.
Οι έξι μέχρι τώρα έμμισθοι είναι οι: Κώστας Χαρακλιάς, Γιώργος Πανέτας, Χριστόφορος Σιαφάκας, Νίκος Λιόντος, Δημήτρης Σφήκας, Παντελής Κωλέτσος. Αντιδήμαρχοι στη νέα θητεία δεν τοποθετήθηκαν οι: Σωτήρης Χρηστούλης, Παναγιώτης Γαλάνης, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Δημήτρης Ευαγγέλου και Χριστίνα Σπάκα (μεταγραφή από τον συνδυασμό του Γιάννη Παπαλέξη). Επομένως στην διάθεσή του ο δήμαρχος έχει πέντε, που αν τους ορίσει όλους θα κληθεί να διατηρήσει τρεις από τους παλιούς.
Πληροφορούμαστε, ωστόσο, ότι ο ίδιος μιλώντας στην δημοτική ομάδα θέλησε να μάθει αν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι όλοι υποψήφιοι, ζητώντας τους να το αποσαφηνίσουν στις αμέσως προσεχείς ημέρες και πάντως πριν την επίσημη ανακοίνωση των νέων. Πρόκειται για έξυπνη κίνηση, την οποία προφανώς σκέφθηκε όχι για να τους δεσμεύσει ώστε να είναι ξανά υποψήφιοι, αλλά για να επιλέξει εκείνους που παρουσιάζοντας θετικό έργο θα αποδείξουν στους πολίτες ότι διεκδικούν την ψήφο τους διότι είναι χρήσιμοι.
Αν κάποιοι πουν ότι δεν θα κατέλθουν εκ νέου είναι πολύ πιθανό χωρίς την δημιουργική αγωνία της επανεκλογής να έχουν μειωμένη απόδοση, κάτι που μπορεί να αποβεί εις βάρος του Δήμου. Άρα είναι προτιμότερο να μην αναλάβουν το βάρος της ευθύνης, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο σε κείνους που θα θελήσουν να συνεχίσουν με εποικοδομητική προσφορά.
Πέραν της τελικής επιλογής ως προς τους νέους αντιδημάρχους, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν θα υπάρξει κάποιος ή κάποιοι που δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι. Κάτι που οφείλουν να ξεκαθαρίσουν, διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, όπως είπε ο δήμαρχος στη δημοτική ομάδα «κάποιοι ενδεχομένως σκέφτονται κάθοδο στις βουλευτικές ή στις περιφερειακές εκλογές, ή μπορεί να θέλουν να κάτσουν στο σπίτι τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ