Υπόμνημα σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλλεται με σκοπό ο Αρχαιολογικός Χώρος της Νικόπολης να ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με αναφορά στις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί από το έτος 2003 έως σήμερα, παρέδωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία επισκέφθηκε την Τρίτη της περασμένης εβδομάδας την πόλη.

Με την κ. Μενδώνη αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο  του Ομίλου Ευάγγελο Κατσίμπρα, συναντήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Στην διάρκεια της συνάντησης η υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις που είχε ήδη δώσει προηγουμένως στους φορείς, για την απόφαση να επιταχυνθούν οι ενέργειες, αρχής γενομένης από την επανασύσταση της Επιτροπής Εργασίας.

Από τον πρόεδρο του Ομίλου επισημάνθηκε, ωστόσο, και προφορικά ο προβληματισμός για τα χρόνια που πέρασαν άπρακτα, χωρίς να προχωρήσουν οι διαδικασίες. «Με ικανοποίηση βέβαια ακούσαμε την δήλωση της κ. Μενδώνη ότι η Νικόπολη αποτελεί έναν μοναδικό αρχαιολογικό χώρο, αλλά και με επιφύλαξη ότι η προσπάθεια θα είναι επίπονη και χρονοβόρα», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Ευάγγελος Κατσίμπρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ